Naboer til groft hjemmerøveri i landsby: Det kommer for tæt på

Et alvorligt hjemmerøveri, som fandt sted i landsbyen Skellebjerg på Sjælland, skaber utryghed blandt naboerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tidligt torsdag morgen brød to ukendte gerningsmænd ind i en gammel købmandsgård i landsbyen Skellebjerg ved Dianalund, hvor to kvinder blev udsat for et hjemmerøveri.

De to kvinder, der er mor og datter er henholdsvis 48 år og 74 år, blev truet med kniv og overfaldt af gerningsmændene, som flygtede fra stedet med endnu ukendt pengebeløb. De to kvinder blev efterfølgende fragtet til Slagelse Sygehus, hvor de begge stadig er indlagt og under behandling på.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi betegner hjemmerøveriet som alvorligt, og det har skabt utryghed blandt naboerne i den sjællandske by.

- Jeg blev utryg, og det er skræmmende, at det kommer så tæt på. Først var jeg bange for, at nogen var blevet slået ihjel, fordi politiet har spærret af, siger Eri Hansen, der nabo til den gamle købmandsgård, til TV ØST. 

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.
Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4. Foto: Lind Foto

Røveriet skete omkring klokken 04.00 og kort efter anmeldt til politiet. Klokken 07.00 ringede Eri Hansens mand og fortalte hende, at der holdt en ambulance i indkørslen.

- Der stod en stige op af huset, og de kravler ikke på stiger, fortæller Eri Hansen.

En anden nabo til hjemmerøveriet, Annette Nelausen, fortæller, at episoden får hende til at holde ekstra øje med fremmede mennesker.

- Man bliver nervøs, når man bor så tæt på og begynder at blive bange for, om det kunne være ens eget hjem, når det ikke er længere væk, siger Annette Nelausen

Flere forsøg på røveri

Den gamle købmandsgård var ifølge Eri Hansen åben for fem år siden og blev dengang udsat for flere forsøg på røveri.

- Det er så skrækkeligt, at de skal opleve det her. Er det ikke bare det, som vi alle går og frygter, at det skal ske for os, siger Eri Hansen. 

Eri Hansen, nabo
Eri Hansen, nabo Foto: TV2 ØST
5.jpg
Læs også
Mor og datter indlagt efter alvorligt hjemmerøveri med kniv
5.jpg
Læs også
Mor og datter indlagt efter alvorligt hjemmerøveri med kniv

Hjemmerøveriet får nu naboerne i Skellebjerg til at være ekstra opmærksomme på hinanden og holde øje med fremmede biler.

Søger vidner

Afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er i gang med de tekniske undersøgelser på gerningsstedet, hvor der blandt andet er blevet undersøgt spor på en stige, der står op af huset.

Politiet ved ikke, hvilken retning de to gerningsmænd forsvandt i.

Signalementet af de to mænd er sparsomst, men de beskrives begge som 20 til 25 år, 170 til 188 cm, spinkle, mørke i huden og talte et udenlandsk sprog. 

 
  Foto: Lind Foto

- Vi er selvfølgelig interesseret i at høre fra folk, der i tidsrummet eller i dagene op til har bemærket personer eller biler, som de ikke synes plejer at være i området, siger politikommissær Marianne Roed fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik