Nabo: Beboere i teltlejr har været søde og imødekommende

I dag flytter de sidste asylansøger ud af teltlejren i Næstved. En nabo ser tilbage på tiden med asylansøgere overfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Frank Vallenthin var skeptisk, da teltlejren i Næstved åbnede i slutningen af november sidste år lige over for hans lille hus i byen. I hans øjne var det ikke smart med en teltlejr lige midt i et villaområde med skoler og børn.

- Jeg syntes heller ikke lige, at teltlejren er det skønneste at se på. Men det skal ikke komme dem, der har boet her til last, siger han til TV ØST.

Udviste glæde

For alt i alt synes Frank Vallenthin faktisk, at det har været dejligt med lidt ekstra liv på vejen. Teltlejren og dens beboere har ikke generet ham, understreger han.

- Tværtimod. De har været søde og imødekommende, når vi har mødt dem på vejen. Nogen har prøvet at snakke dansk med os, mens andre snakkede engelsk. De har kun udvist glæde ved at være her, siger han.

Uro har præget lejren

Teltlejren har ellers ikke udelukkende været genstand for positive historier. Blandt andet måtte politiet søndag aften – på teltlejrens sidste dag – kaldt ud til et knivstikkeri, hvor en 20-årig mandlig asylansøger var blevet snittet i armen af en af de andre beboere.

Der har også været slåskampe og småtyverier asylansøgerne imellem, og i maj blev den tidligere leder af lejren fyret for at have lagt en beboer i benlås.

Alligevel vil Frank Vallenthin være lige så positivt stemt, hvis teltlejren bliver nødt til at åbne igen senere.

- Jeg vil ikke have ikke nogen problemer med, at der igen skal bo asylansøgere her, siger han.

Teltene bliver stående i tilfælde af, at der igen sker en voldsom stigning i antallet af asylansøgere, der kommer til landet.


Nyhedsoverblik