Myldretidstog fra Nykøbing Falster og Kalundborg er aflyst

En ulykke med et godstog mandag eftermiddag betyder, at også tirsdagens togtrafik halter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der kører ingen myldretidstog fra Nykøbing Falster og Kalundborg mod hovedstaden tirsdag morgen. Myldretidstogene er dem, der bliver sat ind ekstra på pressede tidspunkter af døgnet for at lette togtrafikken.

Det oplyser DSB.

Foruden de aflyste myldretidstog kører der også kun et enkelt tog i timen mellem Ringsted og København og mellem Holbæk og København.

Pladsmangel på skinnerne

Årsagen skal findes i det godstog, der mandag kørte af sporet ved Høje Taastrup Station, og hvor en 19-årig mand blev dræbt og en anden hårdt kvæstet.

Da toget kørte af sporet, væltede en køreledningsmast med en overreven køreledning til følge. Det betyder, at to spor er sat ud af drift, og det giver pladsmangel på skinnerne. Normalt er der fire farbare spor.

Forsinkelser indtil middag

Trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov, oplyste mandag til TV ØST, at problemerne med togkørslen vil vare indtil tirsdag middag.

- Ulykken betyder, at der kun er to spor farbare ved Høje Taastrup Station istedet for fire, fortalte han i den forbindelse.

Ifølge DSBs trafikinformation regner statsbanen stadig med at have løst problemet inden middag. De udsender en ny prognose klokken 08. DSB råder til, at man holder sig opdateret på Rejseplanen.

Sidder du fast i togtrafikken tirsdag moren? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Du kan ringe til os på tlf. 55 36 56 56 eller skrive til os på redaktion@tveast.dk


Nyhedsoverblik