Muslimsk gymnasium står til at miste sit statslige tilskud

Foto: Google Maps

Det muslimske gymnasium Hindholm STX står til at miste sit statslige tilskud. Det fremgår af et brev fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Det muslimske gymnasium Hindholm STX i Fuglebjerg ved Næstved står til at miste deres statslige tilskud.

Det skyldes en række forhold, såsom manglende kompetencer til at lede gymnasiet forsvarligt, manglende kvalifikationer hos lærere samt store økonomisk problemer, der har resulteret i lån hos religiøse foreninger.

Det skriver BT.

Avisen har fået aktindsigt i et brev fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til skolen, hvor de skriver, at gymnasiet mister sit statslige tilskud fra marts måned. Styrelsen vil samtidig også kræve tilskuddet fra 7. december og frem tilbagebetalt. 

Læs også Muslimske skoler er sat under skærpet tilsyn

TV ØST har forsøgt at få et interview med Kim Lund, der er rektor på gymnasiet, men han havde ingen kommentar.

Tråde til islamistisk bevægelse

I begyndelsen af februar havde styrelsen sat skolen under skærpet tilsyn med det formål at "afdække alvorlige bekymringer".

Kristeligt Dagblad har med en serie artikler kunnet påvise en forbindelse mellem gymnasiet og Milli Görüs-bevægelsen. Bevægelsen betegnes af den tyske efterretningstjeneste betegnes som islamistisk.

Det muslimske gymnasium er ejet af den tyrkiske Dikev Fonden, som er central, da den har tråde til den konservative Milli Görüs-bevægelse. 

Gymnasiet har indtil 9. marts til at komme med indsigelser og bemærkninger, hvorefter styrelsen vil træffe en endelig afgørelse

Læs også Muslimsk gymnasium har bånd til islamistisk bevægelse

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App