Mums: Nyt madakademi åbner i Odsherred

De nordvestsjællandske kommuner Holbæk, Kalundborg og Odsherred står bag et nyt madakademi, som åbner i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der sker store ting og sager inden for gastronomien i Odsherred.

Et nyt madakademi slår i dag dørene op for en 10. klasse fødevarelinje  og et grundforløb for kokkeuddannelsen på Lammefjorden i Fårevejle. Uddannelsesforløbene drives af Hotel- og Restaurantskolen i Valby. 

De nordvestsjællandske kommuner Holbæk, Kalundborg og Odsherred står bag det nye madakademi, som er den første del af fødevaresatsningen i Nordisk Venter for Lokale Fødevarer.

- Det kommer til at betyde, at mange flere unge får en mulighed for en uddannelse inden for føredevarebranchen, og det betyder også, at vores restauranter, hoteller og så videre får mulighed for at få deres medarbejdere efteruddannet og for at tiltrække arbejdskraft i nærområdet, siger borgmester Thomas Adelskov (S) fra Odsherred Kommune til TV ØST.

Flere uddannelser til området

Til næste sommer vil EUX-uddannelsen som ernæringsassistent og EUC Roskildes gartneruddannelse blive etableret samme sted.

10. klasse erhvervslinjen fra EUC Nordsjælland vil også blive etableret i Fårevejle, hvorimod Odsherred Gymnasium i Asnæs vil fortsætte med 10. klasse gymnasielinjen.

Madakademi til provinsen

Formålet med det nye madakademi er at bringe viden og praksis sammen i nytænkende uddannelsestilbud og koble uddannelser og forskning til mere lokale virksomheder og landlige ressourcer.

De tre kommuner skal forsøge at arbejde sammen om det nye akademi.

- Det kan lade sig gøre, fordi vi kan sætte os ind i en fælles fortælling om, at Nordvestsjælland har noget at byde på, som man ikke har nogen andre steder i Danmark. Ved at gå sammen kan vi løfte den fortælling til noget, der bliver set vidt og bredt, siger Søren Kærsgaard (V), borgmester i Holbærk Kommune.

Snoren til det nye madakademi blev tidligere i dag klippet over, og åbningen vil blev markeret med taler og en fremvisning af uddannelsesstedet.


Nyhedsoverblik