MRSA er konstateret på en skole i Slagelse Kommune

På Eggeeslevmagle Skole i Slagelse er der blevet konstateret et tilfælde af MRSA. Forældre og lærer er blevet oplyst via forældreIntra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Eggeslevmagle Skole i Slagelse Kommune, er der blevet konstateret et tilfælde af MRSA. Skolelederen på Eggeslevmagle Skole har skrevet ud til alle lærere og forældre, at der er blevet konstateret MRSA på skolen.

Skoleleder John Larsen fortæller til TV ØST, at skolen blev ringet op og fik oplysningen om et udbrud af MRSA. Han vil dog ikke oplyse, hvem der er blevet ramt, eller hvor mange det drejer sig om.

quote Hvis vi får konstateret adskillige tilfælde, der samler sig om det samme, så har vi en ny situation, og så må jeg kontakte sundhedsmyndighederne igen

John Larsen, skoleleder på Eggeslevmagle Skole

Skolen har oplyst forældre og lærere om bakterien via ForældreIntra.

- Efter vi har konstateret det, har vi lagt informationer ud og læst Sundhedsstyrelsens vejledning om, hvordan det skal håndteres. De skriver blandt andet, at børn i skolealderen godt må deltage i skole og andre fritidsaktiviteter, hvis de har et enkelt inficerede sår, såfremt det er under behandling og dækket af en tør og tilsluttet forbinding, siger skoleleder John Larsen til TV ØST.

img_1914.jpg
Læs også
Hvad er MRSA?
img_1914.jpg
Læs også
Hvad er MRSA?

Skolelederen: Jeg kan jo kun følge Sundhedsstyrelsens vejledning

Forældre burde derfor nu kunne sende deres børn trygt afsted i skolen. Men hvis der er flere elever, der bliver ramt af MRSA, ændrer situationen sig. Det fortæller skolelederen. 

- Jeg kan kun følge Sundhedsstyrelsens Vejledning. Hvis vi får konstateret adskillige tilfælde, der samler sig om det samme, så har vi en ny situation, og så må jeg kontakte sundhedsmyndighederne igen eller embedslægen, som det hed i gamle dage. Så længe det er på det niveau, som det er nu, følger vi de anvisninger, der er og vejleder om, hvordan man skal forholde sig til det hygiejnemæssigt, siger John Larsen.


Nyhedsoverblik