Motion i arbejdstiden med til at holde Ringsteds medarbejdere raske

Mange sygedage og stor udskiftning blandt personalet har fået Ringsted Kommune til at sætte ind med motion i arbejdstiuden og at ansætte en særlig trivselskoordinator.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Medarbejdere, der forlader kontoret midt på dagen for at dyrke sport er ikke et uvant syn i Ringsted.

Et højt sygefravær og stor udskiftning blandt personalet har nemlig fået kommunen til at sætte ind med en række tiltag - blandt andet ret til at dyrke motion i arbejdstiden.

- Det kan være gåture eller løbeture. Bare det er noget, der også giver os noget socialt, fortæller Lis Schmidt Hansen, som er fællestillidsrepræsentant for kommunens HK'ere.

Koordinator skal sikre bedre trivsel

Motion i arbejdstiden er ikke det eneste, Ringsted Kommune har gjort for at få gladere medarbejdere. I et lokale på Rådhuset er en såkaldt trivselskoordinator klar til at tale med alle, der har behov for det.

- De udfordringer, medarbejderne kan opleve, er højt arbejdspres, private problemer, der gør dem sårbare eller konflikter med kolleger, siger trivselskoordinator Pernille Gerner, der har en baggrund som både psykolog og sygeplejerske.

Pernille Gerner har været ansat i halvandet års tid og hjulpet over 120 medarbejdere.

Tiltag virker

Initiativerne i Ringsted Kommune ser ud til at bære frugt.

Gennem det sidste år er medarbejdernes gennemsnitlige sygefravær faldet fra 13,7 dage om året til 12,7 dage om året.

Samtidig fokuserer kommunen også på at nedbringe personaleomsætningen, altså udskiftning af medarbejderne. Her ligger Ringsted nemlig højst i vores område.

- Selvfølgelig betyder trivsel noget, når man vælger, om man vil blive på en arbejdsplads eller søge et andet sted hen. Og vi vil jo meget gerne holde på vores dygtige medarbejdere, fastslår borgmester Henrik Hvidesten (V).


Nyhedsoverblik