Mor til psykisk syg datter: - Jeg er rigtig bange

Mangel på læger og tomme senge i psykiatrien går ud over patienterne. Mor, til psykisk syg datter, mener, at datteren skal have mere hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der mangler 20 læger inden for psykiatrien i regionen, og det betyder, at der ikke er plads til lige så mange patienter på sengeafdelingerne rundt omkring i regionen.

Pernille Matthiassen, som er mor til en psykisk syg datter, frygter både for hendes datters og for andres liv på grund af presset på sengepladser.

Pernille Matthiassens 22-årige datter har en række personlighedsforstyrrelser og hører stemmer, der blandt andet fortæller hende, at hun skal skære i sig selv og ikke tage sin medicin. 

quote Tager hun telefonen her til morgen? Vågner hun op? Har hun taget piller? Har hun skåret i sig selv igen? Har hun gjort andre fortræd i løbet af natten?

Pernille Matthiassen, mor til psykisk syg datter

- Tager hun telefonen her til morgen? Vågner hun op? Har hun taget piller? Har hun skåret i sig selv igen? Har hun gjort andre fortræd i løbet af natten? Der er meget uro omkring os hele tiden, siger Pernille Matthiassen.

Datteren har fire gange forsøgt at begå selvmord, og mandag i sidste uge blev hun igen tvangsindlagt på psykiatrihospitalet i Slagelse efter at have skåret sig 17 steder op og ned ad armene. Pernille Matthiassen var glad for, at datteren blev indlagt og dermed kunne få hjælp. 

- Jeg tænkte, at det var dejligt, at hun endelig kunne blive indlagt. Det var natlægen, der havde indlagt hende, så vi håbede på, at hun kunne få lov til at blive derinde denne gang, så de kunne tage hånd om hende og hjælpe hende, fortæller hun til TV ØST.

Blev udskrevet efter to dage

Allerede onsdag - dagen før Kristi Himmelfartsferien - blev den unge kvinde dog udskrevet igen, for nu var hun, ifølge lægerne, ikke længere til fare for sig selv eller andre. 

Men Pernille Matthiassen er ikke enig i lægernes vurdering.

- Jeg kunne slet ikke kende hende. Hendes snak var ikke sammenhængende, hun vrøvlede, hun var frustreret og samtalerne hang ikke sammen, siger hun. 

Pernille Matthiassen frygter, at hendes 22-årige psykisk syge datter er til fare for sig selv og andre.
Pernille Matthiassen frygter, at hendes 22-årige psykisk syge datter er til fare for sig selv og andre. Foto: TV2 ØST

Siden er det kun gået ned ad bakke, og Pernille Matthiassen fortæller, at datteren i dag er så dårlig, at hun ikke kan stille op i et interview. Pernille Mathiassen er overbevist om, at manglen på sengepladser går ud over hendes datter, og hun frygter for konsekvenserne.

- Jeg har det jo meget dårligt med det, fordi jeg er rigtig bange for, at hun skal gøre skade på sig selv eller komme til at skade andre. Jeg føler, at hun er til stor fare for både sig selv og sine omgivelser, sådan som hun har det for tiden, fortæller Pernille Matthiassen. 

Psykiatrihospitalet i Slagelse er et af de steder, der er ramt af tomme sengepladser. Her står 12 senge tomme på grund af mangel på speciallæger i psykiatriafdelingen. 


Nyhedsoverblik