Mor til børn i skimmelramt institution: Det er utrygt

Det er ikke en rar fornemmelse, at ens barn har gået rundt blandt skimmelsvamp, fortæller en mor til to børn i daginstitutionen Sølyst i Jyderup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mie Wulff Kjeldgaard bor med sin mand og 4 børn i Jyderup i Holbæk Kommune. Hendes 4-årige datter og 2-årige søn går i daginstititionen Sølyst og måtte sidste uge, sammen med resten af institutionens børn og voksne, fraflytte børnehuset, fordi fordi flere havde fået allergiske reaktioner med udslæt ved at opholde sig i bygningen.

- Vores søn blev syg med feber, da han startede i Sølyst. Det kan jo være så meget, men der er andre, der har oplevet forskellige former for eksem og ondt i hovedet. som er symptomer på dårligt indeklima, fortæller Mie Wulff Kjeldgaard.

Skimmelsvamp i huset

Allerede i december kort før jul viste undersøgelser, at der var en forhøjet forekomst af skimmelsvamp i huset. Der var dog ikke mistanke om skimmelvækst i et sådant omfang, at det krævede akut genhusning. I stedet nøjedes man blot med en hovedrengøring mellem jul og nytår. 

Børnehuset Sølyst
Læs også
Børnehus ryddet for børn og personale efter fund af skimmelsvamp
Børnehuset Sølyst
Læs også
Børnehus ryddet for børn og personale efter fund af skimmelsvamp

Men en uges tid efter begyndte et par medarbejdere og børn at udvise en reaktion på, at der stadig var noget galt med indeklimaet.

- Det er jo lidt utrygt, fordi vi ikke ved, hvilken skimmelsvamp det er. Om det er farligt eller ikke farligt. Så vi har fulgt de retningslinjer, som embedslægen er kommet med, og som børnehaven og kommunen har været ude med, fortæller Mie Wulff Kjeldgaard. 

Skal tilbage til Sølyst

Mie Wulff Kjeldgaard sidder i forældrerådet i daginstitutionen og fortæller, at hun synes, at kommunen og børnehuset har reageret hurtigt på problemet og gør deres for at finde gode alternative løsninger til børnene.

Sølysts ældste børn er flyttet til Jyderups nye institution Galaxen, og de øvrige børn er flyttet til daginstitutionen Troldhøjen. Det er planen, at de skal tilbage til Sølyst, men det er endnu uvist, hvornår det sker.


Nyhedsoverblik