Mor til afdøde Adam: Vi prøver at genfinde en hverdag

15-årige Adam Buk døde efter at have indtaget det farlige narkotika MDMA sammen med hans ven Matti. Vennen overlevede. Nu er en 17-årig mand blevet tiltalt for uagtsomt manddrab for at have solgt dem stoffet. Foto: TV ØST

En 17-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab, efter han solgte MDMA til 15-årige Adam. Den afdøde Adams mor er tilfreds med, sagen bliver rejst.

- Vi har det svært. Rigtig svært.

Sådan skriver Katharina Henckel Lindqvist fra Haslev i en besked til TV ØST. Hun er mor til 15-årige Adam, der døde efter at have indtaget narkotikastoffet MDMA.

Om 10 dage blir Adam og hans trillingebrødre 16 år. Simpelthen så unfair at han ikke skal opleve det. Vi elsker ham og savner ham for evigt

Katharina Henckel Lindqvist, mor til Adam

Hun har ønsket at ytre sig skriftligt til TV ØST i dag, efter det er kommet frem, at en 17-årig mand fra Næstved er tiltalt for uagtsomt manddrab, fordi han solgte MDMA til Adam og hans ven, Matti.

Hun og familien er meget påvirket af sagen, for som hun forklarer til TV ØST, er der en form for afklaring nu, men der er også en retssag i vente.

Ville snart have haft fødselsdag

Det, der fylder mest, er dog savnet til Adam.

Læs også Adam døde af MDMA: Nu er en 17-årig dreng tiltalt for uagtsomt manddrab

- Adam mangler i hele vores liv. Hver dag. I skolen...i sofaen...i køkkenet..alle steder. Hans søskende er i stor sorg på hver deres måde og når man selv er ked af det, er deres smerte næsten ubærlig. Forældre skal ikke begrave deres børn, skriver Katharina Henckel Lindqvist.

De seneste to måneder har været præget af stor sorg.

- Det har været en hård tid. Vi græder meget. Vi er vrede. Man langer automatisk ud mod alle, der har gjort en uret. Men vi står op, tager i skole og på job og prøver at genfinde en hverdag. Men smerten er konstant med - vi savner ham så usigeligt! Om 10 dage blir Adam og hans trillingebrødre 16 år. Simpelthen så unfair at han ikke skal opleve det. Vi elsker ham og savner ham for evigt, skriver Katharina Henckel Lindqvist.

Læs også Mor til 15-årig dreng fra Haslev advarer unge mod stoffer: Pas nu på jer selv

Også Adams vens mor er meget berørt af sagen. Matti overlevede at have indtaget det farlige MDMA-narkotika. 

- De seneste par måneder, har været hårde. Tabet af Adam er ubeskriveligt. Han har efterladt et kæmpe tomrum. Og vi mindes ham, tænker på ham, græder over ham og savner ham hver dag. Ingen vil nogensinde kunne forstå, hvorfor han skulle forlade alle dem, der elskede ham og holdt af ham, så tidligt. Han havde hele livet foran sig, og det blev taget fra ham, i en al for ung alder, skriver Duddi Christensen, mor til Matti, til TV ØST.

Uagtsomt manddrab er på sin plads

Selvom de er meget berørte af sagen, er de også begge tilfredse med, at den 17-årige nu er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab.

- Jeg er rigtig tilfreds med, at sagen er rejst. Adam var ikke nogen slem dreng, han var simpelthen kærligheden selv, men havde stort mod på og lyst til livet, og alt det kunne tilbyde. Man må ikke som 15-årig få tilbudt gift. Det er logik for perlehøns. Så jeg er glad for at den her kriminelle bliver stillet til regnskab nu, skriver Adams mor, Katharina Henckel Lindqvist.

I næste måned starter retssagen. Det bliver utroligt hårdt for Matti, jeg selv, og ikke mindst for Adams familie. Men jeg er glad for, at den kommer så hurtigt igang

Duddi Christensen, mor til Matti

- Jeg synes, at den tiltale er den helt rigtige. Han har været bevidst om, hvad han solgte, og vidste godt, at det var et meget farligt stof. Og når man ved det, og så samtidig vælger at sælge alligevel, så synes jeg kun, det er på sin plads, at han bliver tiltalt for uagtsomt manddrab, skriver Duddi Christensen. 

Retssagen er sat til at begynde i maj. Begge familier håber på, at sagen afsluttes hurtigt.

- I næste måned starter retssagen. Det bliver utroligt hårdt for Matti, jeg selv, og ikke mindst for Adams familie. Men jeg er glad for, at den kommer så hurtigt igang. Og håber på en hurtigt afslutning, skriver Duddi Christensen i en besked til TV ØST.

Læs også Mor til afdøde 15-årige Adam skriver rørende besked til sin søn

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App