Mor til 15-årig dreng fra Haslev advarer unge mod stoffer: Pas nu på jer selv

Moderen til en af de drenge, hvis dreng fredag blev forgiftet af et livsfarligt stof i Haslev advarer nu alle unge mod narkotika.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Lad nu det her være en advarsel. Pas nu på jer selv, og lad være med at tage stoffer.

Sådan lyder opfordringen fra en af de forældre, hvis 15-årige dreng blev forgiftet af livsfarlige stoffer i Haslev fredag aften.

For Duddi Christensen kom meldingen om sønnens forgiftning og indlæggelse som et lyn fra en klar himmel.

- Det er nok den største skræk. Det første jeg tænkte var: Overlever min søn – og bagefter: Overlever hans ven, siger hun søndag til TV ØST.

Duddi Christensens søn og en kammerat var blevet tilbudt stoffet, da de var på vej fra skole i Haslev fredag eftermiddag. Pusheren – en yngre mand – mødte de to drenge på gaden midt i Haslev by, tæt på både kirken og det gamle gadekær.

- Min søn har aldrig eksperimenteret med stoffer før, så det var et stort chok. Vi kan sagtens advare om narkotika – men vi kan ikke vide, hvad vores store børn gør en fredag eftermiddag på vej fra skole, siger Duddi Christensen til TV ØST.

Kammerat stadig i behandling

Sønnen og kammeraten indtog begge stofferne – og hvor Duddi Christensens søn forholdsvist hurtigt kom sig af forgiftningen og kunne erklæres udenfor livsfare, så er kammeraten stadig i koma og under behandling for forgiftningen.

Duddi Christensen oplyser til TV ØST, at familien er en helt almindelig familie. Derfor er hun også rigtig ked af mange kommentarer på sociale medier, der hænger familien ud som dysfunktionel.

- Jeg bliver glad, når folk ønsker god bedring og skriver, det ikke er forældrenes skyld. Men mange mener, at børnene er fra et kaotisk hjem og får en dårlig opdragelse. Og det er altså ikke rigtigt. Jeg hverken ryger eller drikker. Min søn er oplyst og kommer fra et stille og roligt normalt hjem, så jeg bliver ked af det, når folk stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor man ikke har styr sine unger.  Altså: Jeg kan ikke beskytte dem, når de render rundt oppe i Haslev, siger hun til TV ØST.

Politiet anholdt lørdag aften den mand, der solgte stofferne til de to drenge i Haslev. Han er sigtet i sagen, men bliver ikke forsøgt varetægtsfængslet.

Politiet advarer fortsat alle mod at indtage stofferne fra Haslev, da det kan være forbundet med livsfare.


Nyhedsoverblik