Mor håber på hård straf til 17-årig efter skoledrengs død

En 17-årig ung mand fra Næstved er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med en 15-årig drengs død.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det fik fatale konsekvenser for den 15-årige Adam Buk fra Haslev, da han i februar efter skoletid sammen med vennen Matti Frey Olesen købte det ulovlige euforiserende MDMA af en 17-årig ung mand.

Efter at have indtaget stoffet blev begge drenge indlagt på hospitalet. Mens kammeraten slap uden mén, døde Adan Buk efter knap to uger natten til den 15. februar på Rigshospitalet i København.

Der var ikke mere at gøre, og hjernen havde taget stor skade, sagde en ven af familien i den forbindelse til TV ØST.

quote Jeg har ingen tillid til vores retssystem

Duddi Christensen, mor til den overlevende Matti Frey Olesen

Nu er den 17-årige unge mand fra Næstved blevet tiltalt for salg af euforiserende stoffer og for uagtsomt manddrab. Det viser anklageskriftet fra anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som TV ØST har fået aktindsigt i.

Tidligere blev en anden person dømt i sagen. Der var tale 17-årig mand - også fra Næstved – der den 15. maj blev idømt fire måneders fængsel for at have videresolgt det euforiserende stof til den 17-årige narkohandler. 

Artiklen fortsætter under billedet:

Adam Buk fra Haslev blev kun 15 år.
Adam Buk fra Haslev blev kun 15 år. Foto: TV2 ØST

Han blev dog frikendt for uagtsomt manddrab, hvilket fik Adam Buks mor til offentligt at kritisere dommen, Samtidig kaldte formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), og Socialdemokratiets medlem af retsudvalget Kaare Dydvad justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i samråd for at undersøge, om der kunne gives en hårdere straf til den 17-årig.

- Da vi gik fra retten den 15. maj var det med en utrolig tom fornemmelse. Det er på alle møder uforståeligt, at noget så alvorligt som et ungt menneskes død kan ende ud i så lille en dom. Jeg har ingen tillid til vores retssystem efter det her. Men jeg er utrolig glad for, at Adams sag har fået så meget opmærksomhed og er endt på ministerens bord. Det viser bare, at der er mange, der deler vores opfattelse af sagen, nemlig at dommen var alt, alt for mild, siger Duddi Christensen, mor til den overlevende Matti Frey Olesen, mandag til TV ØST.

quote Han må og skal straffes med en meget hårdere dom

Duddi Christensen, mor til den overlevende Matti Frey Olesen

- Jeg er samtidig utrolig glad for, at sagen ikke er lukket, efter anklageren valgte ikke at anke, og at ham der solgte stoffet direkte til Matti og Adam nu er tiltalt. Jeg håber på noget retfærdighed denne gang og mener bestemt, at han må og skal straffes med en meget hårdere dom. Det kan simpelthen ikke passe, at det skal være så nemt at sælge hårde stoffer, og at ingen skal straffes for Adams død, tilføjer hun.

Tiltalt for uagtsomt manddrab

Den 17-årige unge mand har i sagen været omtalt som den mellemmand, der direkte fysisk solgte og overdrog det ulovlige stof til de to drenge den 2.februar ved gadekæret i Haslev. 

Tiltalerne mod den unge mand lyder:

Forhold 1:

  • Overtrædelse af lov om euforiserende stoffer § 3, stk. 1, jf. § 2, stk Ved den 31. januar 2018 og den 1. februar 2018 omkring (adresse udeladt, red), 4700 Næstved, at have købt i alt 2 gram MDMA af X, hvis sag er afgjort, hvorefter tiltalte den 2. februar 2018 ca. kl. 14.30 ved Haslev Gadekær, 4690 Haslev, videresolgte ca. 1 gram af den nævnte MDMA til X og X

Forhold 2:

  • Overtrædelse af straffelovens § 241 og § 252, stk. 1, Ved den 2. februar 2018 ca. kl. 14.30 ved Haslev Gadekær, 4690 Haslev, under særligt skærpende omstændigheder uagtsomt at have forvoldt X død og for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for X, X og X liv eller førlighed, idet tiltalte foretog det i forhold 1 nævnte salg af MDMA til X og X velvidende, at der var tale om et stærkt narkotikum, hvorpå  X og X - efter indtagelse af en del af den pågældende MDMA - blev syge og samme dag ca. kl. 19.06 blev indlagt på sygehus, hvorefter  X den 15. februar 2018 ca. kl. 00.37 afgik ved døden, som følge af hans indtagelse af en del af den pågældende MDMA.
Se eller gense indslaget om Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der valgte attrække justitsministeren ind i sagen om Adam Buk fra Haslev.

Nyhedsoverblik