Mogens Haugaard Nielsen efter nederlag: - Jeg har gjort, hvad jeg kunne

Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) må se sig slået af Venstrekvinden Anette Mortensen. Det er vælgernes dom, lyder det fra Mogens Haugaard Nielsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. 

Sådan lyder det fra Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns), nu tidligere borgmester i Stevns Kommune. 

Han må nemlig se sig slået af Venstrekvinden Anette Mortensen, der nu kan kalde sig borgmester. 

quote Jeg jo gerne have ført de skibe i havn, som jeg satte i søen her i den forgangne valgperiode

Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns), forhenværende borgmester, Stevns

- Jeg jo gerne have ført de skibe i havn, som jeg satte i søen her i den forgangne valgperiode. For vi har lavet en masse spændende ting. Men sådan er demokratiets vilkår og så må man acceptere vælgernes dom, siger Mogens Haugaard Nielsen.

Nyt Stevns har fået 1.618 stemmer og dermed to mandater.

Hvad synes du om resultatet? 

- Jeg havde gerne set, vi havde fået tre eller fire mandater. Men som sagt er det vælgernes dom. Det er demokratiets vilkår, og det må man acceptere. Vi har fået to mandater ind i den nye bestyrelse og vi har fået meget ud af det. Vi har fået en udvalgspost, så det er vi tilfredse med, siger Mogens Haugaard Nielsen.

Et tilbageblik

Men lad os lige spole tiden lidt tilbage.

For Venstre på Stevns er dytige til at spænde ben for sig selv, og uenigheden om fredningen af Stevns Klint fik partiet til at sprække. Den nu forhenværende borgmester Mogens Haugaard Nielsen sagde først ja til fredningen, så fik han kolde fødder og sagde nej. Og så sagde han ja igen. Det var ikke alle venstrefolk, der kunne følge med kovendingen, og så røg to af dem ud af byrådsgruppen.

quote Jeg har gjort, hvad jeg kunne i den her valgperiode

Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns), forhenværende borgmester, Stevns

Men Venstre var langt fra færdig med slagsmålet. Den interne uro blev kun værre, og byrådspolitikerne prøvede simpelthen at slippe af med deres egen borgmester.

Mogens Haugaard Nielsen vandt første halvleg ved et opstillingsmøde i Strøbyhallen i august 2016. Men partiet blev delt i to. Borgmesteren tabte anden halvleg, da han blev vraget af sine partikolleger i januar 2017. Han valgte derefter at forlade Venstre efter 42 år i partiet og oprettede sin egen liste, Nyt Stevns. 

Hvordan vil du være med til at sikre, at balladen ikke fortsætter? 

- Jeg synes, at jeg altid har været garant for, at der ikke har været ballade. Jeg har jo siddet som udvalgsformand i tre perioder, inden jeg blev borgmester, hvor der har været ro og orden. Og det skal man leve op til i forhold til vælgerne. For det er helt uacceptabelt og uværdigt for en kommune, hvis der er uro, siger Mogens Haugaard Nielsen.

- Jeg har gjort, hvad jeg kunne i den her valgperiode. Det lykkedes ikke. Det må jeg konstatere. Men vi er klar til at arbejde fremad og alt, hvad der er foregået i den her valgperiode, det ligger vi bag os nu. 


Nyhedsoverblik