'Moffes' datter: Det var hårdt at se dem i retten

Claus 'Moffe' Nielsen, hans hustru og en tredje person var tirsdag for retten for at sælge cannabisolie. Parrets datter sad med under retsmødet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det blev til fire uger mere i varetægtsfængslet for Claus 'Moffe' Nielsen, hans hustru Louise Damsgaard Nielsen og den tredje sigtede Rasmus Michaelsen.

I Retten i Holbæk sad ægteparrets datter Nikoline Nielsen og fulgte med under retsmødet. Hun er selv medsigtet i sagen.

- Det var rigtig hårdt at se min mor og far igen. Nu, hvor jeg selv er sigtet, så må jeg ikke se dem. Men i dag fik jeg lov til at kysse og kramme dem og sige, at vi har det godt, siger hun.

Erkender sig skyldig

Claus ”Moffe” Nielsen erkender, at han har solgt cannabisolie til syge mennesker. Han mener dog ikke, at det er ham, der har gjort noget galt, men at loven derimod er forkert. De sigtede vælger derfor ikke at anke den forlængede varetægtsfængsel.

- Claus ”Moffe” Nielsen har erkendt sig skyldig, så der er jo ikke nogen tvivl om, at han skal have en eller anden form for straf. Men som det også har været fremme, så har han gjort det med et godt hjerte, siger forsvarer Erbil Kaya.

Risikerer op til ti års fængsel

De tre varetægtsfængslede er sigtet for at have fremstillet og solgt cannabisolien til personer, der brugte den til smertelindring. For salg af euforiserende stoffer er straframmen op til ti år.

Datteren, Nikoline Nielsen, var langt fra den eneste, der var mødt op i retten i dag. Over 100 personer stod foran retten for at vise deres støtte.

- Det er helt fantastisk at så mange folk mødte op. Det har været en kæmpe opbakning for min far, og det han har gjort, siger hun. 

Hør mere fra datteren og forsvarsadvokaten i videoerne herover. 


Nyhedsoverblik