Moffe-sagen: Både hustru og datter er lettede over dommen

Louise Damsgaard Nielsen er ligesom sin mand blevet dømt i den såkaldte Moffe-sag i dag. Hun er glad for resultatet, og håber, at sagen slutter her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Claus ”Moffe” Nielsen er ikke den eneste, der i dag er blevet dømt i den såkaldte Moffe-sag, hvor fem personer i fællesskab har fremstillet og solgt cannabisolie til syge mennesker.

Olien er blevet solgt gennem firmaet Moffes, men er ulovlig at fremstille og sælge i Danmark.

Hovedmanden bag, Claus ”Moffe” Nielsen, er blevet idømt et års betinget fængsel og et halvt års ubetinget i sagen, hvor han også er blevet dømt for at være i besiddelse af børnepornografi.

Dermed blev han den af de fem dømte, der får den hårdeste straf. 

Claus Moffe Nielsen
Læs også
Claus "Moffe" Nielsen bliver kendt skyldig i ulovligt salg af cannabis
Claus Moffe Nielsen
Læs også
Claus "Moffe" Nielsen bliver kendt skyldig i ulovligt salg af cannabis

Ikke for pengene skyld

Claus ”Moffe” Nielsen kone, Louise Damsgaard Nielsen, er også en af de dømte. Hun er blevet idømt seks måneders betinget fængsel, og er både lettet på sine egne og sin mands vegne.

- Jeg har det godt. Jeg skal ikke i fængsel, og det er det, der er hovedsagen. Jeg er bare stolt af min familie. Claus og alle os andre har gjort en betydelig virkning for hele Danmark og Danmarks befolkning, siger hun og henviser til, at der i dommen blev lagt vægt på, at salget af cannabisolie ikke var sket for at få økonomisk vinding.

- Han har jo kun gjort det for at hjælpe, ikke for noget andet, og det er dejligt, at han har fået det stempel i dag. Han har ikke gjort det for pengenes skyld, han har gjort det for at hjælpe alle dem, der kunne få det godt, siger Louise Damsgaard Nielsen.

Anklageren kan stadig anke 

Claus Moffe Nielsen glad dom
Læs også
Claus ”Moffe” Nielsen om fængselsdom: Det er skidegodt
Claus Moffe Nielsen glad dom
Læs også
Claus ”Moffe” Nielsen om fængselsdom: Det er skidegodt

Alle fem dømte tog i dag imod dommen, mens anklager Lise Møller Frandsen endnu ikke har besluttet, om hun vil anke den.

- Jeg synes, at anklageren skal lave den ligge her. Det har været hårdt, det har været rigtigt hårdt for os, siger Louise Damsgaard Nielsen.

Den overbevisning er hende og Claus ”Moffe” Nielsens datter, Nikoline Nielsen, enig i.

- Vi havde brug for at få sat et punktum. Det har været et langt år, men nu bliver det jul alligevel. Jeg er lykkelig, men jeg tør ikke at være for glad, for anklageren kan jo stadig anke. Om fjorten dage kan vi slappe helt af, sagde hun umiddelbart efter domsafsigelsen. 

Claus "Moffe" Nielsen og Louise Damsgaard Nielsens datter Nikoline Nielsen er glad for udsigten til, at ingen af hendes forældre formodentligt skal i fængsel. 
Claus "Moffe" Nielsen og Louise Damsgaard Nielsens datter Nikoline Nielsen er glad for udsigten til, at ingen af hendes forældre formodentligt skal i fængsel.  Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

Nyhedsoverblik