Moffe kæmper for at gøre virksomheden lovlig

Claus Nielsen – kendt som Moffe – kæmper for at skaffe midler til at etablere en lovlig produktion af medicinsk cannabis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kniber med at skaffe penge, selvom han har en dom for, at erfaringen er i orden. Holbæk-borgeren Claus Nielsen – bedre kendt som Moffe – kæmper i øjeblikket med at skaffe penge til at etablere en lovlig produktion af medicinsk cannabis. Det skriver Nordvestnyt.

Moffe forsøger at skaffe 22,5 millioner kroner i såkaldte e-aktier, men har hidtil kun skaffet 1,2 millioner. Lykkes det ikke at skaffe pengene, så får ejerne af e-aktier pengene tilbage. Claus Moffe Nielsen mener dog, at flere investorer vil være klar til at gå ind i arbejdet med virksomheden.

Selskabet bærer navnet Moffes.com ApS, og tæller ud over Moffe selv også en række andre personer fra miljøet omkring ham. De vil fortsætte arbejdet med at lave medicin ud af cannabis.

Claus Moffe Nielsen glad dom
Læs også
"Moffe" starter virksomhed: Vil sælge cannabis med hjælp fra folkeaktier
Claus Moffe Nielsen glad dom
Læs også
"Moffe" starter virksomhed: Vil sælge cannabis med hjælp fra folkeaktier

Solgte cannabisolie som medicin til syge

Claus Moffe Nielsen blev landskendt, da han i 2016 trådte frem i en dokumentar på DR, hvor han viste, hvordan han fremstillede cannabisolie, som han solgte til omkring 6.000 kronisk syge danskere.

De oplevede, at olien lindrede deres smerter, og i nogen grad bragte dem nærmere en normal hverdag.

Udsendelsen fik dog den konsekvens for Moffe, at han blev anklaget og idømt et halvt års fængsel for brud på den danske narkotikalovgivning. 

Claus Moffe Nielsen glad dom
Læs også
Claus ”Moffe” Nielsen om fængselsdom: Det er skidegodt
Claus Moffe Nielsen glad dom
Læs også
Claus ”Moffe” Nielsen om fængselsdom: Det er skidegodt

Skal godkendes

Retssagen blev intensivt dækket af regionalpressen og landspressen, og kronisk syge mødte dagligt op ved retten for at støtte deres anklagede 'medicinmand'.

Den store opmærksomhed på denne og andre sager førte til, at Folketinget har tilladt en forsøgsordning, hvor danske læger kan ordinere medicinsk cannabis til patienter. Det er som led i denne ordning, at Moffes selskab vil bearbejde cannabis.

For at selskabet skal kunne indlede arbejdet så skal det dog godkendes af Lægemiddelstyrelsen, Landbrug- og Fødevarestyrelsen og politiet. Disse godkendelser er endnu ikke på plads.


Nyhedsoverblik