Mødregrupper kender vi alle: Nu skal fædrene også have en gruppe

Fædre skal have en større rolle i børnenes liv. Det vil Ringsted Kommune sætte fokus på med fædregrupper.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mødregrupper er velkendte. Men fædre skal også have muligheden for at tale om deres børn og lave sjove aktiviteter - sammen med andre fædre. 

Sundhedstjenesten i Ringsted Kommune er med til at starte nye fædregrupper op. Tilbuddet er i første omgang tiltænkt fædre med risiko for en skrøbelig relation, hvor mor og far ikke nødvendigvis bor sammen eller har en nær relation.

Konceptet er udviklet på baggrund af interviews med en række fædre, hvor de er kommet med deres bud på den ideelle form for fædregruppe. Det er blevet til fire punkter, som Sundhedstjenesten i Ringsted vil prøve at igangsætte. 

Det drejer sig om: Aktiviteter til fædre og deres børn, samtaler med en sundhedsplejerske, telefonrådgivning og et støttende netværk skabt af fædrene selv.

quote Det handler ikke om, at far eller mor er bedst. Det handler om at styrke barnet

Anne Madsen, netværkskoordinator i Sundhedstjenesten i Ringsted Kommune

- Det er vigtigt med den tidlige relation, hvor både far og mor er involveret. Da det ikke er tilfældet i alle familier, skal tilbuddet her gå ind og styrke relationen mellem far og barn. Det handler ikke om, at far eller mor er bedst. Det handler om at styrke barnet, siger Anne Madsen, netværkskoordinator i Sundhedstjenesten i Ringsted Kommune.

Formålet er samarbejde

Fra Sundhedstjenestens side er der et ønske om at informere om vigtigheden i, at forældre samarbejder. Men også at vise betydningen af, at faren blander sig i barnets liv helt fra start.

Begge forældre kan have en vigtig rolle på samme tid, selvom det eksempelvis er moren, der typisk ammer fra barnets fødsel. At faren også er tilstede fra start kan være med til at bygge barnets selvværd op, som er en vigtig grundsten i livet, sådan lyder det fra Anne Madsen fra Sundhedstjenesten. 

Læs også
Lars kæmper mod tabu: Mænd kan også få fødelsdepression
Læs også
Lars kæmper mod tabu: Mænd kan også få fødelsdepression

- Vi vil prøve at lave aktiviteter, hvor far og barn får en dybere relation. Det kan være gennem fysiske aktiviteter såsom babysvømning, massage, musik og bevægelse, siger Anne Madsen. 

Gruppetilbuddet er udviklet af Sundhedsplejen i Ringsted, Frederiksberg og Thisted Kommuner, der sammen med Socialt Udviklingscenter SUS og Center for Børneliv skal afprøve konceptet. Projektet løber fra februar 2018 til udgangen af 2019.


Nyhedsoverblik