Mistænkelig adfærd: 29-årig mand varetægtsfængslet for flere brande

Flere beboere blev evakueret, da der opstod røg i en opgang. Ingen personer kom noget til. Foto: Michael Nordborg

En 29-årig mand fra Ringsted er varetægtsfængslet, sigtet for at stå bag flere brande i Ringsted. Herunder i kælderen på en beboelsesejendom.

En 29-årig mand er blevet varetægtsfængslet for flere brande i weekenden i Ringsted.

Det var en mistænkelig adfærd, som den 29-årige mand fra Ringsted udviste ved brandene, der ledte politiet til manden, som søndag blev anholdt, og som altså nu er blevet varetægtsfængslet.

- Der er mange brandstiftere, der godt kan lide at se blå blink, ild og flammer og indsats, så det ligger i en brandstifters gener, og det ved brandfolk og politi godt. Så vi stykker jo det sammen med afhøringen af dem, vi møder som færdes ude i området, hvor brandvæsnet og politiet kommer, forklarer Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Læs også Beboere evakueret i Ringsted efter brand: - Lige pludselig går det jo galt

- Det er summen små oplysninger der gør, at vi havde fået stykket et mistankegrundlag sammen af en mand, der var set i området, siger han. 

Brandene opstod fem forskellige steder i affaldscontainere tæt på flere beboelsesejendomme i den nordlige ende af Nørregade i Ringsted. Klokken var lidt over midnat natten til lørdag, da politiet og brandvæsnet rykkede ud til brandene. 

Da brandfolkenes første indsats var overstået, opstod der brand og røgudvikling fra et kælderrum i en beboelsesejendom. Derfor blev beboerne evakueret og måtte overnatte på et hotel i nærheden.

Meget alvorlig sag

Politiet ser på sagen med stor alvor, fordi branden i kælderrummet bragte beboerne i livsfare.

- Den paragraf i straffeloven, paragraf 180, som man kan blive dømt under i sådan en sag her, er meget alvorlig. Det er næsten en form for pendant til mord, fordi man har bragt andre mennesker i livfare, så det er meget alvorligt, siger Martin Bjerregaard. 

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør og er nu varetægtsfængslet frem til 3. maj. Politiet vil nu også undersøge, om manden har forbindelse til de lignende brande, der har været i Ringsted.

- Der har været nogle skraldespandsbrande i Ringsted tidligere på året, og det vil jo være naturligt, at vi også spørger ham til det i vores fremtidige efterforskning, siger Martin Bjerregaard.

Foreløbig er politiets mistanke, at manden skulle være alene om brandstiftelserne. Men politiet hører gerne fra folk, der har oplysninger i forhold til de tidligere brande.

- Har man set eller hørt noget i forbindelse med de her brande, der har været tidligere, så hører vi gerne fra folk, siger Martin Bjerregaard.

Brandstederne er i løbet af weekkenden blevet bevogtet af hjemmeværnet, og politiets kriminalteknikere er mandag i gang med tekniske undersøgelser på stedet for at sikre spor.

Læs også En person anholdt efter brand i flere containere ved boligblok

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App