Det vi har sammen

Mistænkelig adfærd: 29-årig mand varetægtsfængslet for flere brande

Flere beboere blev evakueret, da der opstod røg i en opgang. Ingen personer kom noget til. Foto: Michael Nordborg

En 29-årig mand fra Ringsted er varetægtsfængslet, sigtet for at stå bag flere brande i Ringsted. Herunder i kælderen på en beboelsesejendom.

En 29-årig mand er blevet varetægtsfængslet for flere brande i weekenden i Ringsted.

Det var en mistænkelig adfærd, som den 29-årige mand fra Ringsted udviste ved brandene, der ledte politiet til manden, som søndag blev anholdt, og som altså nu er blevet varetægtsfængslet.

- Der er mange brandstiftere, der godt kan lide at se blå blink, ild og flammer og indsats, så det ligger i en brandstifters gener, og det ved brandfolk og politi godt. Så vi stykker jo det sammen med afhøringen af dem, vi møder som færdes ude i området, hvor brandvæsnet og politiet kommer, forklarer Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Læs også Beboere evakueret i Ringsted efter brand: - Lige pludselig går det jo galt

- Det er summen små oplysninger der gør, at vi havde fået stykket et mistankegrundlag sammen af en mand, der var set i området, siger han. 

Brandene opstod fem forskellige steder i affaldscontainere tæt på flere beboelsesejendomme i den nordlige ende af Nørregade i Ringsted. Klokken var lidt over midnat natten til lørdag, da politiet og brandvæsnet rykkede ud til brandene. 

Da brandfolkenes første indsats var overstået, opstod der brand og røgudvikling fra et kælderrum i en beboelsesejendom. Derfor blev beboerne evakueret og måtte overnatte på et hotel i nærheden.

Meget alvorlig sag

Politiet ser på sagen med stor alvor, fordi branden i kælderrummet bragte beboerne i livsfare.

- Den paragraf i straffeloven, paragraf 180, som man kan blive dømt under i sådan en sag her, er meget alvorlig. Det er næsten en form for pendant til mord, fordi man har bragt andre mennesker i livfare, så det er meget alvorligt, siger Martin Bjerregaard. 

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør og er nu varetægtsfængslet frem til 3. maj. Politiet vil nu også undersøge, om manden har forbindelse til de lignende brande, der har været i Ringsted.

- Der har været nogle skraldespandsbrande i Ringsted tidligere på året, og det vil jo være naturligt, at vi også spørger ham til det i vores fremtidige efterforskning, siger Martin Bjerregaard.

Foreløbig er politiets mistanke, at manden skulle være alene om brandstiftelserne. Men politiet hører gerne fra folk, der har oplysninger i forhold til de tidligere brande.

- Har man set eller hørt noget i forbindelse med de her brande, der har været tidligere, så hører vi gerne fra folk, siger Martin Bjerregaard.

Brandstederne er i løbet af weekkenden blevet bevogtet af hjemmeværnet, og politiets kriminalteknikere er mandag i gang med tekniske undersøgelser på stedet for at sikre spor.

Læs også En person anholdt efter brand i flere containere ved boligblok

Tip os Har du et godt tip?