Minister kritiserer kommuner for at svigte folk på kontanthjælp

Kommunerne er ikke gode nok til at hjælpe folk ud af kontanthjælpssystemet. Det mener beskæftigelsesministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kontanthjælpsmodtagere er blevet svigtet af kommunerne i årevis, fordi de ikke er blevet hjulpet videre fra kontanthjælpssystemet. Det siger beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V) i et interview med Avisen.dk.

- Det er helt forfærdeligt at opleve, at vi går og bryster os af at have et hurtigt, effektivt og velfungerende arbejdsmarkeds- og socialsystem, der er præget af en aktiv arbejdsmarkedspolitik, og så hører man igen og igen historier om mennesker, som af den ene eller anden grund er kommet på kontanthjælp, og som er endt med at være på ydelsen i årevis. Det er ikke acceptabelt, siger Jørn Neergaard Larsen til Avisen.dk.

Skal løses sammen med virksomheder

Og kommunerne erkender, at udfordringen er stor.

- Kommunerne arbejder hver eneste dag hårdt på at få flere ud på arbejdsmarkedet, ikke mindst ved at styrke samarbejdet med virksomhederne. Langt flere - også blandt kontanthjælpsmodtagere - kommer i dag i jobtræning eller praktik i private virksomheder, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Kommunernes Landsforening til Avisen.dk. 

- Men det er en udfordring, vi ikke kan løse alene i jobcentrene. Vi skal have virksomhederne med, 

Jørn Neergaard Larsen mener, at kommunerne skal blive mere effektive til at få kontanthjælpsmodtagerne videre fra kontanthjælp - både i respekt for de skatteydere, der betaler kontanthjælpen, men også i respekt for de mennesker, der af vidt forskellige grunde kommer ind i kontanthjælpssystemet.

Det forsøger kommunerne ifølge Thomas Kastrup-Larsen også på.


Nyhedsoverblik