Minister bliver trukket ind i sager om ordblinde uden hjælp

Der gik syv år, før Oliver Boyesen fra Guldborgsund Kommune blev testet for ordblindhed - selvom hans skole havde en mistanke om, at han var det. Foto: TV ØST

Ordførere fra regeringen og oppositionen vil gå til ministeren efter TV ØSTs historier om ordblinde børn, som ikke har fået hjælp.

Efter TV ØST har bragt historierne om Oliver Boyesen og Laura Thøger Larsen, som begge er ordblinde og blevet svigtet af skoler og kommuner, har TV ØST været i kontakt med flere undervisningsordførere, som nu hiver undervisningsminister Merete Riisager (LA) ind i sagen.

- Vi bør helt klart følge op på, hvordan det går derude. Hvis det er den ordblinde, der bliver taberen, så hjælper det nok så meget med de forskellige tiltag, som er blevet rejst, siger undervisningsordfører Anni Mathiesen (V).

Jeg kunne godt være bekymret for, at økonomien spiller ind i, om den enkelte elev får den nødvendige undervisning

Jakob Sølvhøj (EL), undervisningsordfører

Hos Enhedslisten er holdningen klar. Den procedure, der er nu, fungerer ikke.

- Jeg kunne godt være bekymret for, at økonomien spiller ind i, om den enkelte elev får den nødvendige undervisning, siger undervisningsordfører Jakob Sølvhøj (EL).

Læs også Ekspert i ordblindhed: Med de rette hjælpemidler kan man nå rigtig langt

- Det kunne være en idé at lave en national handleplan, fordi der er så store forskelle på, hvordan man tager sig af de ordblinde i kommunerne, tilføjer han.

Ønske om fælles handleplan

Landets skoler er i dag ikke underlagt en national handlingsplan på området. Derfor laver hver kommune sine egne retningslinjer for, hvilke procedurer de har for ordblinde i folkeskolen. Det er op til den enkelte skoleleder at vurdere den enkelte elevs behov og betale, for den ekstra undervisning der skal til.

Vi kunne godt tænke os, at Undervisningsministeriet udsteder en fælles handleplan for alle kommuner

Christian Bock, næstformand i Ordblindeforeningen

Hos Ordblindeforeningen står de uforstående over for denne fremgangsmåde.

- Vi kunne godt tænke os, at Undervisningsministeriet udsteder en fælles handleplan for alle kommuner. På den måde kommer der nogle klare retningslinjer, siger Christian Bock, næstformand i Ordblindeforeningen.

Læs også Ordblindeforeningen: Jo før man gør noget, jo mindre bliver problemet

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App