Millioner til ny skole vedtaget i rekordtempo

Et enigt byråd i Guldborgsund Kommune frigav her til aften næsten 150 millioner kroner til en ny skole i Sundby ved Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politikere kan godt droppe skåltalerne og fatte sig i korthed – også når de egentlig har grund til at prale.

Her til aften var der fart over feltet, da de folkevalgte i byrådet i Guldborgsund Kommune frigav 150 millioner kroner, så byggeriet af en ny folkeskole i Sundby kan komme i gang. Det tog faktisk bare et par minutter, så var den sag klaret.

120816_Sundskolen.jpg
Læs også
Borgere kæmper for at flytte skole på landet: - Det vil skabe vækst og bosætning
120816_Sundskolen.jpg
Læs også
Borgere kæmper for at flytte skole på landet: - Det vil skabe vækst og bosætning

- Det er unikt i denne her sag, at vi her i kommunen har sparet sammen. Det er unikt, at vi selv har penge, så vi kan frigive 150 millioner til en ny skole, sagde Simon Hansen (S), formand for Børne-, Familie-, og Uddannelsesudvalget, og fortsatte:

- Vi gør et attraktivt boligområde endnu mere attraktivt med en moderne skole.

150 millioner frigivet med et pennestrøg

Politikerne har store forventninger til den kommende skole. Den skal være meget mere end blot en tidssvarende skole. Den skal være et samlingssted – et lokalt kraftcenter – for både nærområdet og Nykøbing by.

quote Med et pennestrøg har vi således frigivet 150 millioner kroner, som vi selv har sparet op til. Det er dog ikke så ringe endda

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester

- Skolen skal ikke bare være en skole. Den skal samtidig fungere som hele områdets kulturhus. Det bliver et spændende projekt, lovede udvalgsformanden.

Der var ikke flere på talerlisten. Og så kunne borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) tørt konstatere, at sagen var klaret.

- Med et pennestrøg har vi således frigivet 150 millioner kroner, som vi selv har sparet op til. Det er dog ikke så ringe endda, lød det fra kommunens politiske førstemand.

Skal stå klar i 2022

Den nye skole skal afløse Sundskolen. Den blev bygget omkring 1970 med flade tage og betonelementerne. Ikke en heldig kombination i dansk byggeri. Skolen er nedslidt.

Sundskolen
Læs også
Den nye Sundskole skal ligge i Sundby
Sundskolen
Læs også
Den nye Sundskole skal ligge i Sundby

Selv om skolen egentlig ikke er så gammel, så er den også blevet overhalet af de krav, som en moderne skole stiller til for eksempel holddannelse og bevægelse i undervisningen. Endelig kniber det simpelthen med at få plads til alle eleverne.

Den nye skole skal bygges på den bare mark vest for Sundby Allé. Det er planen, at den skal stå færdig senest i foråret 2022. Der skal være plads til 550 elever.

Byrådet besluttede helt tilbage i august 2017, at der skulle bygges ny skole i Sundby. Og nu er pengene altså blevet frigivet.


Nyhedsoverblik