Millionbedrager får to års fængsel for at snyde banker

16 banker og flere realkreditinstitutioner udlånte penge til en 49-årig kvinde fra Kalundborg, men hun betalte dem aldrig tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 49-årig kvinde var kun lige kommet fra Norge til Kalundborg i Danmark, da hun startede med at tage lån i næsten alle landets banker, uden at have planer om at betale pengene tilbage.

16 banker og flere realkreditinstitutioner hoppede i fælden.

Hun fortsatte med at tage lån, indtil en bank en dag kontrollerede de oplysninger, hun havde givet og fandt ud af, at der ikke var hold i dem.

- Hun er kendt skyldig i 20 forhold for bedrageri og dokumentfalsk, hvor hun har taget lån i realkreditsinstitutioner, banker og desuden fremlagt falske oplysninger, siger anklager Anja Liin til TV ØST.

Kvinden har blandt andet vist falske dokumenter af et hus, hun skulle have solgt i Sverige, inden hun kom til Danmark i april 2013.

Onsdag faldt der dom i sagen ved Retten i Holbæk, og her fik kvinden at vide, at hun skal sidde bag tremmer i to år.

- Virker som et fuldtidsjob

Bedrageriet har stået på i over en periode på halvandet år, og Anja Liin ser meget alvorligt på sagen.

- Vi anser det som et mere groft bedrageri end normalt. Det er mange forhold, og det er en stor sag beløbsmæssigt. Her taler vi i omegn af seks-syv millioner i forsøg og udbytte. Det virker jo som et fuldtidsjob, siger Anja Liin.

Pengene skulle kvinden eftersigende have brugt på at købe sin danske samlevers hus og på rent forbrug.


Nyhedsoverblik