Varmepumper på abonnement hitter

I løbet af det seneste år har mindst 108 boligejere på Lolland og Falster fået installeret en varmepumpe, som de betaler over et abonnement.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skift dit oliefyr ud med en mere miljøvenlig varmepumpe – og betal den af over et abonnement.

Sådan lyder det tilbud, som bl.a. firmaet Best Green kan tilbyde boligejere.

quote Vi har fire børn, og man tænker jo også på deres fremtid, så det er en vigtig parameter.

Louise Skovgaard Larsen, Nykøbing F.

Og det har familien Skovgaard i Nykøbing Falster takket ja til:

- Det er miljøvenligt, det kræver ikke noget vedligeholdelse fra vores side, og så er det meget billigere end vores gamle løsning, fortæller Louise Skovgaard Larsen.

Før var det et oliefyr, der varmede boligen op. Det stod i bryggerset. Nu har de fået installeret en varmepumpe, der står i garagen, som kan sende mere miljøvenlig varme rundt i huset.

På den anden side af garagen står en boks, der hiver varmen ud af luften.
På den anden side af garagen står en boks, der hiver varmen ud af luften. Foto: TV2 ØST

Sparer 25.000 om året

Den nye varmekilde koster familien en årlig abonnementspris på 5.000 kroner samt den varme, som de bruger.

- I vores gamle løsning kostede det jo omkring 50.000 kroner om året, og med den nye løsning, der kommer det til at koste omkring 20-25.000 kr, så det er halv pris. Det er rigtig godt, siger Louise Skovgaard Larsen.

Varmepumpe på abonnement er blevet en mulighed, fordi regeringen i 2016 indførte et tilskud til en række energivirksomheder, så de kunne tilbyde varmepumper til boligejere i landdistrikterne.

Mange varmepumper på Sydhavsøerne

Familien Skovgaard har købt deres varmepumpe-abonnement hos firmet Best Green. Her oplever man stor interesse hos boligejere på Sydhavsøerne. På et år har firmaet sat varmepumper op hos 108 boligejere på Lolland og Falster.

quote Der er en relativ stor procentdel af de installationer, som vi får lavet, som sker på Lolland og Falster. Det er som om, at folk hernede, de har forstået, at det er den vej, vi skal, at det er grønne initiativer, der vinder frem, og at man kan spare rigtig mange penge på sin varmeregning.

Sebine Munkholm, kommunikationsansvarlig, Best Green.

- Der er en relativ stor procentdel af de installationer, som vi får lavet, som sker på Lolland og Falster. Det er som om, at folk hernede, de har forstået, at det er den vej, vi skal, at det er grønne initiativer, der vinder frem, og at man kan spare rigtig mange penge på sin varmeregning, siger Sebine Munkholm, kommunikationsansvarlig hos Best Green.

Lolland-Falster sparer 530 tons CO2 

Om det er bedst at købe en varmepumpe på abonnement eller selv betale den fulde pris for den fra starten, er der ikke noget entydigt svar på:

- Det er svært at sige helt præcist, hvilken løsning, der er bedst. Det kan sagtens være en fordel at investere i sin egen, hvis man har midlerne til det, siger fagekspert, Henrik Bisp fra Bolius, Boligejernes Videnscenter.

De 108 boliger, der nu har fået installeret en varmepumpe på Lolland og Falster, giver samlet en CO2-reduktion på omtrent 530 tons om året.

- Vi har fire børn, og man tænker jo også på deres fremtid, så det er en vigtig parameter, siger Louise Skovgaard Larsen. 

Du kan se mere om familien Skovgaard og deres nye varmepumpe i de regionale nyheder klokken 19.30.

Miljøvenlige energiløsninger

I løbet af uge 7 sender vi her på TV ØST en række indslag om bæredygtighed.

Foruden varmepumper, skal vi bl.a. møde nogle intelligente skraldespande, nogle skraldere på jagt efter mad og et DTU-projekt på Lolland-Falster Airport.


Nyhedsoverblik