Midt i nervekrig i Slagelse mødes byrådet til møde: Blev overstået på rekordtid

Krigen om borgmesterkæden i Slagelse fortsætter. Og en løsning er ikke at finde lige om hjørnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

27,5 minut.

Det var den tid, som byrødderne i Slagelse skulle bruge på at komme igennem aftens byrådsmøde.

Blandt punkterne var var blandt andet en renovering af ydermolerne i den gamle Halsskov Færgehavn, en opdatering om oplevelsescenteret ved vikingeborgen Trelleborg og en udbygning af Skovbørnhuset. 

Men punkterne kunne overståes på mindre end en helv time. Ifølge Stén Knuth det korteste byrådsmøde i kommunens historie.

Og forklaringen er enkel, hvis man skal tro politikerne: Den store borgmesterkabale i Slagelse Kommune er nemlig endnu ikke gået op, og politikerne sidder stadig med kortene tæt til kroppen og forhandler om en mulig konstituering.

Bestormet af pressefolk

Og byrådsmødet lignede slet ikke et normalt byrådsmøde i kommunen. Politikerne blev fulgt ind i byrådslokalet af snurrende kameraer og masser af spørgsmål fra journalister.

- Vi holder stadig mange møder for at afklare, hvordan vi kan få det til at gå op. Jeg holdt møde med Dansk Folkeparti i dag, og har et møde med borgmesteren og den store gruppe i aften, siger Villum Christensen, der er endt som den, der bestemmer hvordan konstitueringen i Slagelse falder ud.

En løsning er ikke tæt på

Partierne i byrådet er opdelt i to lige store grupper, der peger på hver sin borgmester, og med det enlige medlem af liberal Alliance i midten.

Hen mener, at der godt kan gå flere dage, før der er en konstituering på plads.

- Vi er ikke tæt på. Det synes jeg ikke, siger han til TV ØST.


Nyhedsoverblik