Michael Maze gør internationalt comeback og sigter mod OL

Michael Maze vil nu tilbage på topniveau i bordtennis.Arkiv. Foto: TV ØST

To år efter sit internationale karrierestop er bordtennisspilleren, Michael Maze fra Faxe igen klar til at svinge battet i hele verden.

Fem måneder inden OL i 2016 valgte bordtennisspilleren Michael Maze at indstille sin internationale karriere, men nu er den tidligere bronzevinder, atter klar til at jagte store resultater med battet i hånden.

Michael Maze har i de helt unge år spillet i Fakse BTK og KVIK Næstved. 

Satser på OL i Tokyo

Den 36-årige dansker meddeler tirsdag, at han genoptager karrieren på fuldt blus og sigter efter at få succes ved OL om to og et halvt år.

- Mit helt store mål er OL i Tokyo i 2020. Det kræver selvfølgelig en masse træning, og nogle vil måske mene, at det er af at tage munden lidt for fuld, men jeg elsker en stor udfordring.

- Jeg håber ikke kun at deltage, men også at lave et rigtig godt resultat ved mit femte OL, siger Maze, som i 2004 vandt OL-bronze i herredouble sammen med Finn Tugwell.

Spiller i Champions League

Siden Michael Maze trak sig tilbage for to år siden på grund af det, som han dengang definerede som "et dagligt smertehelvede", har han fortsat spillet udvalgte kampe for Roskilde BTK 61 - blandt andet i Champions League.

Læs også Skader tvinger Michael Maze til karrierestop

- Kroppen har det rigtig godt lige nu, og jeg har savnet at spille med på højeste niveau.

- Jeg har vist, at jeg kan spille med i Champions League på trods af, at jeg ikke træner i nærheden af så meget, som spillerne i verdenstoppen gør. Det fik mig til kraftigt at overveje et comeback, siger Maze.

Imens Maze har været væk fra det aflange bord, har Jonathan Groth overtaget rollen som Danmarks bedste bordtennisspiller. Det glæder kun Michael Maze.

- Det har været fantastisk at følge Jonathan Groths udvikling fra sidelinjen. Groth er i dag en af de bedste i Europa, og jeg glæder mig til, at vi forhåbentligt kan opnå nogle gode resultater sammen, siger han.

    /ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App