Michael glæder sig over sin hjertefejl

42-årige Michael Weiergang fra Korsør siger selv, at han er glad for sin hjertesygdom og hjerneskade. Det tvang ham til at revidere sin livsstil

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Michael Weiergang fra Korsør er født med en hjertefejl, og han er blevet opereret seks gange.

I 2011 gik det helt galt.

- Lægerne fik skåret aorta over, inden de havde kølet mig ned. Så de var nødt til at stoppe mit hjerte. Og når hjertet ikke pumper, kommer der ikke ilt til hovedet, så jeg fik en lille hjerneskade, fortæller Michael Weiergang.

Det gav en masse komplikationer, så han fik tilbud om et forløb på Hjernens Hus i Slagelse. Og det blev hans redning.

- Det har betydet alt. Det har ændret mit liv i en grad, som jeg aldrig havde troet mulig, siger han.

I Hjernens Hus fik behandlerne åbnet hans øjne for en sund livsstil med masser af motion. Og det har været skelsættende for ham.

- Det lyder mærkeligt, at jeg er glad for, at jeg har en hjertefejl og har fået en hjerneskade. Men det har været årsagen til, at jeg har vendt op og ned på mit liv, siger Michael Weiergang.

I weekenden har Michael deltaget i velgørenhedsarrangementet Hjertetouren på Flyvestation Værløse. Cykelrytterne har i løbet af 24 timer kørt masser af kilometer og hermed penge ind til Hjerteforening.

Michael selv har præsteret at køre 203 kilometer på 24 timer, og det var på forhånd hans store mål at runde de 200 kilometer.

 

 


Nyhedsoverblik