Mere end hver tredje brandalarm er falsk

Brandvæsnet rykker ud til rigtig mange falske eller blinde alarmer. Det koster penge og slider på beredskabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Midt- og Sydsjællands Brand og Redning kørte i 2017 ud til i alt 1.317 alarmer i Næstved, Faxe, Vordingborg og Ringsted kommuner. Men ikke mindre end 529 gange var der ingen brand. Det vil sige, at fire ud af ti alarmer var falske.

Det skriver Dagbladet.

Alarmer skyldes menneskelige fejl

De falske alarmer kan blandt andet skyldes røg fra madlavning, cigaretter eller damp i forbindelse med rengøring.

- Det er oftest menneskelige faktorer, der spiller ind, at man kommer til at skabe noget røg eller noget støv for eksempel en håndværker, der arbejder eller noget madlavning, der bliver lidt voldsomt, siger beredskabsinspektør ved Midt- og Sydsjællands Brand og redning Elias Samsø Larsen.

Regning for falsk alarm

Virksomheder eller institutioner, der sender de falske alarmer, får en regning på 7.000 kroner. Men det er ikke altid, at det dækker de fulde udgifter, og samtidig slider de falske alarmer på beredskabet.

- Når der er for mange af de her alarmer, så slider det på vores beredskab, så vi ikke har mulighed for at reagere på samme måde på en ny brand, der skulle opstå, og det slider på vores brandmænd, der forlader deres civile jobs for at rykke ud til brand, og når det sker for hyppigt, så slider det på dem, siger Elias Samsø Larsen.

På onsdag skal stationslederne i Næstved mødes for at drøfte, hvordan de kan nedbringe antallet af falske alarmer.


Nyhedsoverblik