Medicinstuderende skal hjælpe læger med nyt it-system

Region Sjælland vil ansætte et korps af medicinstuderende, når hospitalerne til november skifter computersystemerne ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Region Sjælland vil give medicinstuderende mulighed for at tjene lidt ekstra til næste års sommerferie, når sygehusene i vores region til november udskifter deres it-platform.

Faktisk har regionen afsat hele 3,5 millioner kroner til at ansætte medicinstuderende som hjælpere i ugerne omkring introduktionen.

Det oplyser P4 Sjælland.

De studerende skal både hjælpe lægerne med arbejdet på den nye it-platform, og skal samtidig hjælpe patienterne igennem deres patientforløb i overgangsperioden.

Vi får det sidst

Sundhedsplatformen er et system, der blandt holder styr på patienternes journaler og røntgenbilleder. Systemet er indkøbt sammen med Region Hovedstaden, hvor systemet det seneste års tid gradvis er blevet introduceret.

Systemet er i Region Hovedstaden blevet mødt af kraftig kritik, fordi det ifølge lægerne er meget langsommere at arbejde i, end det system, som det har erstattet – og det har ifølge kritikerne ført til, at der fortsat behandles færre patienter på hospitalerne i Region Hovedstaden end med det gamle system.

Region Sjælland har dog tidligere sagt, at de ser det som en fordel, at systemet introduceres sidst i Region Sjælland.

Det betyder, at man har haft god tid til at løse børnesygdommene i systemet ved implementeringen på de københavnske sygehuse.


Nyhedsoverblik