Medarbejdere får bonus for Sundhedsplatform: Men de skal selv betale

Medarbejderne i Region Sjælland står til at få en bonus på grund af arbejdet med at implementere Sundhedsplatformen. De skal bare selv betale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Lige nu kommer de til at få anerkendelsen af deres eget budget. Sådan lyder det fra Tina Boel (SF), der er formand i styregruppen for Sundhedsplatformen, Region Sjælland.

Hun har været med i planlægningen om at give sygehusenes medarbejdere en bonus på, hvad der svarer til 200 kroner per person I forbindelse med implementeringen af den udskældte sundhedsplatform. Men det er en tvivlsom bonus. Udover det mindre beløb, planlagde man at tage pengene fra de lokale afdelinger i sygehusenes budgetter

Region Sjælland ønsker at uddele en bonus på 3,5 mio kroner til de ialt 18.000 mennesker, der er ansat under Region Sjælland. Det gør de oven på besværet med implementeringen af den nye digitale patientjournal - også kaldet Sundhedsplatformen. Et IT system der har givet store udfordringer. 

- Derfor vil vi gerne være lidt på forkant og afsætte de her 3,5 million kroner til en ekstraordinær anerkendelse til medarbejderne, siger Tina Boel (SF), der er formand i styregruppen for Sundhedsplatformen, Region Sjælland.

mange-penge-2014-.jpg
Læs også
Efter bøvl med sundhedsplatformen: Nu får medarbejderne 200 kroner hver
mange-penge-2014-.jpg
Læs også
Efter bøvl med sundhedsplatformen: Nu får medarbejderne 200 kroner hver

Sygehusene skal selv til lommerne

quote Udgiften på de 3.5 mio kroner til de foreslåede tiltag afholdes inden for de enkelte enheders budgetramme

Tina Boel (SF), formand i styregruppen for Sundhedsplatformen, Region Sjælland

Men afdelingerne på sygehusene skal selv betale deres egen bonus. Region Sjælland har nemlig planlagt, at lade pengene komme fra sygehusenes egne budgetter.

- Udgiften på de 3.5 mio kroner til de foreslåede tiltag afholdes inden for de enkelte enheders budgetramme, siger Tina Boel.

I lørdags har flere medier, herunder fagbladet Dagens Medicin, skrevet om debatten. Her slås regionsrådspolitikerne om, hvordan bonussen på 3,5 mio kr - eller 200 kroner per mand skal fordeles.

Men uanset hvordan beløbet skal gives, ser det ud til, at regningen skal betales inden for sygehusenes egne rækker.

Lisbeth Lintz
Læs også
Formand for Overlægeforening: 200 kroner i bonus giver ingen mening
Lisbeth Lintz
Læs også
Formand for Overlægeforening: 200 kroner i bonus giver ingen mening

Det skyldes en fejl

quote Vi skal selvfølgelig være opmærksomme på, at vi ikke får lagt noget ud i budgetterne, som man ikke kan honorere uden, at det gør skade

Tina Boel (SF), formand i styregruppen for Sundhedsplatformen, Region Sjælland

På trods af den løbende debat i medierne om bonussens relativt lille størrelse ser det ud til, at hvad der skulle være en anerkendelse, kan risikere at blive en straf.

- Vi skal selvfølgelig være opmærksomme på, at vi ikke får lagt noget ud i budgetterne, som man ikke kan honorere uden, at det gør skade. Det var ikke det, der var formålet, siger formand Tina Boel.

At regningen ender hos sygehusene selv, skyldes ganske enkelt en fejl, indrømmer formanden i styregruppen.

- Igen uopmærksomhed. Sådan synes jeg, der har været nogle forskellige sager, siger Tina Boel.

Næste møde blandt partierne, der har været med til at lave aftalen, afholdes den 10. september.

Her bliver det afgørende, at der er politisk enighed om, hvordan bonussen på de 3.5 million kroner skal kunne blive til virkelighed.

Regionen ønskede at uddele en økonomisk bonus til medarbejderne på sygehusene. I alt 3.5 mio - eller 200 kroner per mand skulle være et plaster på såret i kølvandet på de problemer, der har været med sundhedsplatformen. Men bonussen ser ud til at skulle trækkes fra sygehusenes egne budgetter.

Nyhedsoverblik