Med varme kommer skybrud: Har du tjek på forsikringen?

Arkivfoto. Foto: Rasmus Holmegaard

Med det varme sommervejr er der større risiko for store mængder regn. Derfor er det med at have styr på, hvordan du er dækket i tilfælde af vandskader.

Med varme sommerdage kommer også voldsomme regnskyl.

En påstand, der bliver forstærket af regnmængderne i 2017. For ifølge forsikringsselskabet Codan, blev antallet af skader forårsaget af skybrud fordoblet fra 2016 til 2017.

Derfor er det en god idé at tjekke hus og forsikring en ekstra gang – for hvordan er du stillet, når regnen vælter ned?

Ifølge Codan er flere boligejere i dag blevet mere oplyste omkring, hvordan de er stillet, hvis skybruddene kommer.

Codans årlige vejrundersøgelse:

 • 43 procent af de adspurgte husejere i 2016 vidste ikke, hvordan deres forsikring dækkede, hvis de fik en vejrrelateret skade. I 2017 faldt tallet til 35 procent.
   
 • 54 procent af lejlighedsejerne svaret, at de ikke ved, hvordan de er dækket af forsikringen i tilfælde af vejrrelaterede skader. 
  Det samme gør sig gældende for 30 procent af husejerne og 33 procent af rækkehusejerne.

- Det er et godt tegn, at flere boligejere er klar over, hvordan deres forsikring dækker i tilfælde af vejrskader. I Codan oplever vi, at danskerne generelt er blevet mere opmærksomme på, hvordan det voldsommere vejr påvirker boligerne. Det gælder både i forhold til at forebygge vejrskader, men også boligejernes viden om hvordan forsikringen dækker, hvis man er så uheldig at få en skader efter eksempelvis et skybrud, siger skadedirektør Henrik Bundgaard fra Codan i en pressemeddelelse.

Gælder også folk i lejligheder

Men bor du i lejlighed, så er det en lidt anden historie. For flere end halvdelen af lejlighedsejerne har svaret i en undersøgelse foretaget af Codan, at de ikke ved, hvordan de er dækket af forsikringen i tilfælde af, at de skulle blive ramt af skader som følge af vejret.

Og lejlighedsejere har ellers en god grund til at sætte sig ind i det. Særligt hvis man er ejer af et kælderrum.

- Du bør nøje overveje, hvad du opbevarer i kælderen. Fotos, bøger og arvestykkerer ikke altid til at redde, hvis et skybrud har oversvømmet kælderen og dit indbo. Derfor anbefaler vi, at man sørger for at hæve alle de opbevarede genstande fra kældergulvet og putte dem i vandtætte plastikbokse, siger Henrik Bundgaard.

Sådan dækker hus- og indboforsikringer typisk

 • Typiske husforsikringer dækker vandskader efter voldsomt skybrud, hvor vandmængden er så kraftig, at vandet stiger op gennem afløb eller oversvømmer din bolig, så længe afløbssystemerne er vedligeholdte og utilstoppede.
   
 • Et skybrud er defineret som nedbørintensitet på mere end 15 millimeter på 30 minutter eller derunder.
   
 • Eventuelle beskadigede ejendele vil i disse tilfælde typisk være dækket af din indboforsikring.
   
 • De fleste husforsikringer og indboforsikringer dækker imidlertid ikke vandskader som følge af indsivende vand fra revner eller utætheder i boligen, opstigende grundvand eller kloakvand fra afløb, der er tilstoppede, underdimensionerede eller ikke vedligeholdt.
   
 • Forsikringen dækker heller ikke oversvømmelser fra hav, fjord, sø eller vandløb.
   
 • Din specifikke dækning fremgår af dine forsikringsbetingelser

Kilde: Codan

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App