Med politiet på farlig strækning: - Der er betonvægge til begge sider, hvor der er kontant afregning

Guldborgsundtunnelen er en af de farligste strækninger i vores område. Flere kører for hurtigt og ukoncentreret gennem den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Erik Mather fra færdselspolitiet kommer kørende gennem Guldborgsundtunnelen mellem Lolland og Falster. Forbi ham brager en bilist, som kører væsentligt hurtigere end de 90 kilometer i timen, man må køre på strækningen.

Og det er ikke et sjældent syn, fortæller lederen af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Derfor opfordrer politiet sammen med Vejdirektoratet, at man kører mere forsvarligt gennem tunnelen.

- Det gør vi, fordi vi i ny og næ og desværre alt for ofte ser ulykker, der kunne have været undgået, hvis folk havde brugt deres sunde fornuft, siger Erik Mather.

1473797439_img_1511.jpg
Læs også
Politiet advarer om farlige situationer i travl tunnel
1473797439_img_1511.jpg
Læs også
Politiet advarer om farlige situationer i travl tunnel

Særligt farlig strækning

Guldborgsundtunellen er en særligt farlig strækning i vores område, og ifølge Vejdirektoratet var sidste år fem situationer, der kunne have ført til alvorlige ulykker og personskader.

- Hvis det går galt i tunnelen, så er der risiko for, at det går meget galt. Der er betonvægge til begge sider, hvor der er kontakt afregning, siger Erik Mather.

quote Man kan ikke komme væk. Der er et smalt fortov indlagt langs siden, men der er langt ud af sådan en tunnel

Erik Mather, leder af færdselspolitiet

Men det er kun den ene del af farerne ved Guldborgsundtunnelen.

- Man kan ikke komme væk. Der er et smalt fortov indlagt langs siden, men der er langt ud af sådan en tunnel. Og hvis det går rigtig galt, og bilerne bryder i brand, så er det nærmest en katastrofe at være nede i sådan en smal tunnel som den her, siger lederen af færdselspolitiet.

Mange kører for stærkt

Derfor gælder det om at være ekstra opmærksom på sin fart – noget som mange bilister glemmer i tunnelen. Fredag viste en hastighedsmåling på stedet, at 101 bilister kørte for stærkt, og der blev givet 12 klip i kørekortet. En bilist kørte så stærkt som 146 kilometer i timen. 

Fartmåleren havde travlt ved Guldborgsundtunnelen i går.
Fartmåleren havde travlt ved Guldborgsundtunnelen i går. Foto: Ida Valsted - TV ØST

- Når man nærmer sig sådan en tunnel, så bør man respektere de hastighedsbegrænsninger, der er. Man bør placere sig i en vognbane og blive der på den korte strækning, siger Erik Mather, der har en sidste, meget klar opfordring til bilisterne:

- Se nu på dit speedometer og koncentrér dig om at køre bil i stedet for at kigge på alt muligt andet.

FIRE GODE RÅD

Helt konkret opfordrer Vejdirektoratet og politiet trafikanterne til at følge disse fire gode råd, når de kører gennem tunnelen:
  • Vær opmærksom på hastighedsgrænsen.
  • Hold god afstand.
  • Undgå så vidt muligt at skifte vognbane.
  • Sørg altid for at gods, trailere og campingvogne er forsvarligt monteret​​​​​​​​​.

Kilde: Vejdirektoratet og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Rettelse
Clock14. jul 2018, kl. 18:49
Tidligere fremgik urigtige oplysninger om en ulykke i 2001 ved Guldborgsundtunnelen i denne artikel. Her kørte flere biler sammen i tunnelen, men ikke på grund af tåge, som der stod før. Oplysningerne er blevet fjernet.

 


Nyhedsoverblik