Mark O. Madsen indstillet til idrætspris

Nykøbing Falster-bryderen er en af tre, der er indstillet til Kulturministerens Idrætspris 2016.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har været et begivenhedsrigt år for bryderen Mark O. Madsen. Det sportslige højdepunkt var i sommers, da Kronprisen kunne hænge en sølvmedalje om hans hals ved OL i Rio.

Og nu kan bryderen også tilføje en indstilling til Kulturministerens Idrætspris til 2016-oplevelserne.

Prisen på 100.000 kroner bliver hvert år uddelt til en ekstraordinær sportspræstation eller indsats inden for idrættens verden.

quote Mark O. Madsen er et af Danmarks mest dedikerede idrætsmennesker, men han har alligevel overskud til at tage et kæmpe ansvar for sin idrætsforening og sin landsdel

Danmarks Idrætsforbund (DIF)

Et af Danmarks mest dedikerede idrætsmennesker

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der står bag indstillingerne.

- Bryderen Mark O. Madsen er et af Danmarks mest dedikerede idrætsmennesker, men han har alligevel overskud til at tage et kæmpe ansvar for sin idrætsforening og sin landsdel. Mark O. Madsen deltog i Rio ved sit tredje OL og vandt en sølvmedalje. Han bidrog meget aktivt til det danske hold både op til og under OL. Han viste enorm stolthed over at være en del af holdet og engagerede sig ekstraordinært meget i de andre danskeres præstationer, lyder begrundelsen fra DIF i en pressemeddelelse.

Vinderen kåres i december

En af de andre indstillede har også en smule regional tilknytning. Skole-OL, som afholdes landet over er nemlig en af de to andre, der har muligheden for at vinde prisen. Her deltager omkring 30.000 børn fra hele landet – flere af dem også i vores område.

Den tredje indstillede til prisen er Arctic Winter Games 2016. Her deltog 1200 atleter i arktiske vinterlege på Grønland.

Prisen bliver uddelt den 5. december ved en reception i København.


Nyhedsoverblik