Spreder glæde: Maria med Downs syndrom fejrer tre år på fodklinik

For tre år siden ansatte Klinik for Fodterapi i Kalundborg Maria Strøh i praktik som servicemedarbejder, og det har de på ingen måde fortrudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke mange arbejdspladser, der fejrer deres medarbejderes 3-års jubilæum, men Klinik for Fodterapi i Kalundborgs gør.

For tre år siden ansatte klinikken Maria Strøh i praktik som servicemedarbejder, og det har ingen af parterne fortrudt.

Maria Strøh er 24 år gammel, født med Downs syndrom og har ifølge kollegaerne på klinikken ualmindeligt gode evner for renlighed og orden.

- Maria var her sammen med sin mor og få ordnet fødder, og så talte vi lidt om, at hun godt kunne tænke sig et arbejde. Så blev vi enige om at tilbyde Maria job i en prøveperiode, fortæller fodterapeut Dorthe Gransøe ved Klinik for Fodterapi.

Inviteres i biografen

Prøvetiden er for længst udløbet, og i dag tager Maria Strøh sig af at vaske knivskæfter og arrangere alt sirligt. Hun lægger servietter klar, støver af og gør rent tre gange om ugen, to timer hver gang.

quote Vi hygger os, går i byen, spiser og i biffen. Det er så hyggeligt

Maria Strøh

Og der er ikke en finger at sætte på hendes arbejde.

- Jeg interesserer mig jo for mit arbejde, og jeg ved hvad jeg laver, siger Maria Strøh.

Servicemedarbejder Strøh er på pension, så hun får ikke udbetalt løn. I stedet bliver hun inviteret i byen, til spisning og biografture.

- Vi hygger os, går i byen, spiser og i biffen. Det er så hyggeligt, siger hun.

Kolleger lærer af Marias glæde

Men det er ikke kun Maria Strøh, der får noget ud af aftalen. Hendes kolleger har også lært noget vigtigt, om at se på tilværelsen med glade øjne.

- Hvor vi andre, vi kan gruble over, selv små ting, tager Maria det fra det lette side. Nogle gange snakker vi om, at det kunne være rart, hvis vi så verden med Marias øjne, siger Dorthe Gransøe.

Skåler i Coca-Cola

Der skåles ikke i portvin, når jubilæet fejres. Maria Strøh vil hellere have Coca-Cola og vingummier.

Og skulle Dorthe Gransøe holde en offentlig skåltale for sin servicemedarbejder, ville hun ikke være bleg for at komme med en anbefaling til andre arbejdspladser:

- Alle burde prøve at have en praktikant i deres virksomhed for at se, hvad det kan give virksomheden og for at se, hvordan man kan hjælpe et menneske med et handicap i gang med et godt stykke arbejde.


Nyhedsoverblik