Margit om voldsomt hjemmerøveri: Jeg troede, Leif var død

Ægteparret Margit og Leif Steffensen fra landsbyen Tingsted blev bagbundet og udsat for vold under et røveri i deres hjem. Læs deres historie her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som så mange andre mænd vågnede Leif Steffensen sent om natten for at gå på toilettet. Men natten til onsdag den 9. november var alt andet end en almindelig nat. 

Uret lyste 03.30, og Leif Steffensen, som netop har rundet de 80 år, nærmede sig husets toilet, da han pludselig blev slået omkuld af ukendte gerningsmænd, som var kommet ind gennem et stuevindue.

Inde fra soveværelset kunne hans kone, 76-årige Margit Steffensen, høre tumult. Hun åbnede døren fra soveværelset og blev med det samme skubbet omkuld af en maskeklædt mand. Hun kunne kun se hans øjne. 

Historien om det ældre ægtepar fra landsbyen Tingsted på Falster fyldte meget i medierne den onsdag, hvor betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgte at afspærre huset og den nærliggende vej, mens de efterforskede gerningsstedet. Nu har Margit Steffensen valgt at fortælle parrets historie til TV ØST.

quote Jeg troede, Leif var død

Margit Steffensen

- Hvor har I gemt pengene? 

Margit Steffensen landede på gulvet, efter den maskerede mand havde skubbet hende. Hun husker, at de to overfaldsmænd snakkede noget, der minder om østeuropæisk, men at de spurgte på svensk:

- Hvor har I gemt pengene? 

Gerningsmanden slog ifølge Margit Steffensen hende i hovedet og på øret, som gjorde hende døv i minutterne bagefter. 

- Det var fuldstændig surrealistisk, fortæller Margit Steffensen til TV ØST. 

Tog ringene af sit offer

Efter Margit Steffensen var blevet skubbet omkuld og slået på øret, kunne hun ikke høre sin mand. 

- Jeg troede, Leif var død og tænkte, hvad skal jeg nu gøre, siger hun. 

Gerningsmanden tog ifølge Margit Steffensen ringene af hende. Hun nåede lige at tænke: Åh nej, ikke dem. Hun havde et smykke om halsen, som gerningsmanden flåede af hende. 

quote De skal ikke få os ned med nakken

Margit Steffensen

De to gerningsmænd bagbandt det ældre par med strips, så de ifølge Margit Steffensen ikke kunne røre sig.

Hjemmeplejen fandt dem

Onsdag morgen omkring klokken 08.00 fandt hjemmeplejen det ældre ægtepar, som stadig sad bagbundet af de stramme strips.  

Straks blev både politi og ambulance tilkaldt, så parret kunne blive indlagt.

De var begge meget forslået, og Margit Steffensen havde ifølge hende selv fået hjernerystelse og bøjede ribben. De lå indlagt et døgn, hvor en retsmediciner blandt andet undersøgte dem en time.

Den første par dage efter hjemmerøveriet sov familiemedlemmer hos det ældre par fra Tingsted, men natten til mandag i denne uge sov de alene. 

- De skal ikke få os ned med nakken, siger Margit Steffensen.

Politiet efterlyser vidner, der natten til onsdag har været i området og har bemærket mistænkelig adfærd mellem klokken 03.00 til 04.00. Man kan kontakte politiet med oplysninger på telefon 1-1-4.

GERNINGSMÆNDENE

Gerningsmændene, der var maskerede, beskrives begge som:
  • Cirka 30 år 
  • Cirka 180 cm høje
  • Iført mørkt tøj
  • Talte et udenlandsk sprog

 


Nyhedsoverblik