Marcus Knuth om energiø: Det er en vild, men ikke usandsynlig idé

Firmaet By og Landskab vil etablere en energiø ud for Tårs. En idé, som folketingsmedlemmet Marcus Knuth (V) finder vild - men ikke usandsynlig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ideen er vild. Men ikke urealistisk.

Sådan lyder det fra det lollandske folketingsmedlem, Marcus Knuth (V), efter firmaet By og Landskab foreslår at skabe en energiø med vindmøller ud for Lolland.

- Projektet er vildt, men langtfra usandsynligt. Vi har tidligere på året set tre energiselskaber gå sammen om at undersøge mulighederne for en energiø i langt større skala midt i Nordsøen. Så helt science fiction er det her ikke, siger Marcus Knuth i en pressemeddelelse.

Marcus Knuth henviser her til en aftale fra marts, hvor en række energiselskaber gik sammen for at undersøge mulighederne for en kunstig ø ved Dogger Banke i Nordsøen.

Mangler investorer

Med en såkaldt energiø mener By og Landskab, at man minimerer de anlægs- og driftsomkostninger, der er forbundet med etableringen af havvindmølleparker. Og så får man møllerne væk fra bebyggelser på Lolland.

- Grunden til, man sætter dem så langt ud er, at man ikke burde genere nogle naboer, siger Palle Truelsen, civilingeniør fra By og Landskab. 

Projektet vil kunne skabe godt 2.500 arbejdspladser, lyder det fra By og Landskab. Samtidig vil projektet koste godt 200 millioner kroner, men investorerne mangler endnu.

- Den grønne energi er dermed kun én af flere fordele ved dette projekt. Vi har tidligere set folk fra udlandet komme forbi for at se vores klimaløsninger, og skal vi fortsat have sådanne besøg i fremtiden, skal vi blive ved med at fokusere på dette område, siger Marcus Knuth.

Lolland som klimaforkæmper

Og netop manglen på investorerne vil Marcus Knuth hjælpe med ved at sætte fokus på forslaget. For et projekt som dette vil være en god måde at brande Lolland på – som Danmarks klimaforkæmper.

- Lolland er kendt for at kunne levere på det her område med en kommune, der prioriterer grøn energi højt. Målt mod havvindmølleparker vurderes det her til at være billigere, og samtidig ligger Vestas lige rundt om hjørnet i Nakskov, hvilket burde give yderligere fordele, siger Marcus Knuth.

- Så det handler om, at vi sammen får fortalt investorerne om de mange gode muligheder, der er ved at vælge Lolland.


Nyhedsoverblik