Marcel fra Sorø fik totalsmadret sin cykel: Nu takker han borgere, der har doneret en ny

04:20

Hærværk mod handicappede Marcel Kristiansens cykel i Sorø fik sindene i kog, og der blev samlet ind til en ny el-cykel. En handling, der betyder utrolig meget for Marcel, som gerne vil møde nogle af dem, der har hjulpet ham.

Der var malet en løve på cyklen, fordi hans gamle cykel hed Leo. Foto: Gitte Nissen

1 af 2

Borgere er gået sammen om at donere en ny cykel til handicappet Marcel Kristiansen, der fik hans specielcykel totalsmadret forrige nytår.

Marcel Kristiansen fra Sorø har haft en speciallavet cykel i otte år, som han kaldte Leo. Men forrige nytår blev cyklen totalsmadret af ukendte gerningsmænd. Kommunen var ikke villig til at give Marcel en ny cykel.

TV ØST fortalte Marcel Kristiansens historie på Facebook, som fik Facebook-brugerne til tasterne. De ville levere en ny cykel til Marcel. Som sagt så gjort.

Læs også Handicap-cykel totalsmadret nytårsaften: Marcel får ikke en ny

Forretningsmand fra Sorø ville hjælpe med det samme

Peter Nygaard fra Sorø skrev i en kommentar på Facebook til Marcel Kristiansen, at Nygaards Turist og Minibusser samt Klingenberg Busrejser ville sponsorere en ny cykel med motor på.

- Jeg synes, man skal være med til at bakke op omkring de mennesker, der ikke har samme muligheder som os andre, siger Peter Nygaard til TV Øst.

- At give penge til sådan nogle formål, hvor man kan se, det gavner en person så meget. Den glæde og den livsbekræftelse, det er, har meget at sige. Det varmer mig hver gang, jeg ser ham, siger Peter Nygaard.

Facebookgruppe indsamlede 13.444 kroner

Kenneth Andreasen fra Haslev startede indsamlingsgruppen ”Ny cykel til Marcel fra Sorø” på Facebook” og sammen med andre oprørte Facebook-brugere, fik han indsamlet 13.444 kroner, som gik til merudstyr til cyklen.

Jeg er fri som en fugl, og så kan jeg selv bestemme, hvor jeg vil cykle hen.

Marcel Kristiansen

- Jeg tænkte, det var respektløst at folk kan gøre sådan noget imod en forsvarsløs handicappet, siger Peter Nygaard fra Sorø til.

Cyklen er særlig vigtig for Marcel Kristiansen, så han kan komme rundt i byen.

- Jeg er fri som en fugl, og så kan jeg selv bestemme, hvor jeg vil cykle hen, siger han.

Cyklen hjælper ham også til at holde gang i benene og holde ham fra en fremtid i kørestol.

Ergoterapeut: Cyklen holder ham væk fra et liv i kørestol

Læs også Tak til Danmark: Safi inviterer ældre på restaurant

Gitte Nissen er Marcels tidligere ergoterapeut og har kendt ham siden, han var en ung teenagere, og de begge boede i Rødby på Lolland.

- Jeg fik at vide, da jeg lærte ham og hans forældre at kende, at han oprindelig var blevet dømt til et liv i kørestol. Nu er han 44 år, og han har ingen kørestol.

Men han har en cykel. Og ergoterapeuten er ikke i tvivl om, at dén har hjulpet ham til et aktivt liv i stedet for at sidde i kørestol.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App