Manglende åbenhed om partistøtte i halvdelen af landets kommuner

Halvdelen af landets kommuner offentliggør ikke erklæringer om partistøtte på trods af, at reglerne blev ændret sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er stadig skjulte pengestrømme i dansk politik, når det kommer til partistøtte.

Det er på trods af, at regeringen og Socialdemokratiet i februar sidste år indgik en aftale, der skulle sikre mere åbenhed med regler, der også skulle gælde kommuner og regioner.

Det skriver Politiken.

Ingen gennemsigtighed i halvdelen af landets kommuner

Det er stadig svært for borgerne at få et indblik i pengestrømmene fra private til partier i halvdelen af landets kommuner. Det viser en gennemgang, som Politiken har foretaget.

- Det skal være gennemskueligt, hvor pengene kommer fra. Det er hele rationalet bag den nye lovgivning, som på ingen måde er ideel, siger juraprofessor ved Aarhus Universitet, Jørgen Albæk Jensen, til Politiken.

58 ud af landets 98 kommuner har indtil videre offentliggjort erklæringer fra partierne. Disse erklæringer viser bidrag over 20.000 kroner.

Flere partier: Regeringen skal indskærpe reglerne for kommunerne

Syv ud af de 12 kommuner, der er i TV ØST’s sendeområde, har offentliggjort erklæringer fra partierne. To af kommunerne har først gjort det, efter Politikens henvendelse, imens tre kommuner slet ikke har foretaget sig noget.

Flere af folketingets partier efterlyser derfor, at regeringen indskærper reglerne for kommunerne.

- Vi har brug for, at der ikke danner sig myter om sådan nogle ting, og har så god grad af åbenhed som muligt, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup til Poliiken.


Nyhedsoverblik