Mand bag 18 bombetrusler: Gjorde det for at få noget til at ske

En 31-årig mand står bag 18 bombetrusler i oktober sidste år. I retten giver han begrundelsen for, hvorfor han gjorde det: For at få noget til at ske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Han er manden bag 18 bombetrusler. 

Og i onsdags var den nu 31-årige krigsveteran fra Slagelse i retten. 

Det skriver Sjællandske.

Alle 18 bombetrusler blev udsendt fra den 31-åriges lejlighed den 17. oktober sidste år, hvilket han har erkendt. Men hvorfor gjorde han det? 

- For at få noget til at ske. Og på grund af de uretfærdigheder, jeg har været udsat for hos militærpsykologen i forsvaret, lød det fra manden i retten ifølge avisen.

Lider af PTSD

quote Den 17. oktober 2016 stod jeg op og fik en kop kaffe, røg lidt hash og spillede lidt guitar. Og så gik jeg ellers bare i gang med at sende mails

Den 31-årige krigsveteran 

Den 31-årige mand fra Slagelse har været tilknyttet forsvaret i omkring syv år, og han har været udsendt til både Kosovo og Afghanistan. I retten erkendte han også, at han lider af post traumatisk stress syndrom, PTSD, og har i flere perioder været deprimeret. 

Avisen skriver også, at det i retten kom frem, at krigsveteranen havde læst en række informationer om terrorangrebet den 11. september 2001 i New York. Informationer, som altså ikke matchede den officielle forklaring, hvilket ifølge den 31-årige mand gjorde, at hele grundlaget for krigen smuldrede.

- Det betyder jo, at ens verdensbillede ændrer sig, lød det fra manden. 

Skrev "Alla-hu-akbar" 

Hvorfor truslerne netop blev sendt ud til de steder, de gjorde, er der ifølge den 31-årige krigsveteran ikke nogen større årsag til. 

- Den 17. oktober 2016 stod jeg op og fik en kop kaffe, røg lidt hash og spillede lidt guitar. Og så gik jeg ellers bare i gang med at sende mails, fortalte han i retten ifølge avisen. 

Anklageren spurgte ind til, hvorfor han havde skrevet "Alla-hu-akbar (Gud er stor, red.)" i mailsene. Her afkræftede manden, at han ikke er troende. 

- Men jeg kan godt have en smule sympati for de lande, som er kastet ud i en krig på et forkert grundlag, svarede han i retten. 

Anholdelse
Læs også
Krigsveteran tiltalt for stribevis af bombetrusler
Anholdelse
Læs også
Krigsveteran tiltalt for stribevis af bombetrusler

Udover sagen med de 18 bombetrusler var manden også i retten for to andre sager. Den ene sag handler om, at han havde ødelagt et sidespejl på en patruljevogn i frustration over politiet. Den anden sag hander om, at han uden for Hotel Slagelse havde slået og sparket en anden mand i hovedet, så vedkommende mistede bevidstheden. 

Der falder dom i sagen den 30. maj. 


Nyhedsoverblik