Mand varetægtsfængslet for at stå bag seriehærværk - mindst 300 kan være ramt

En 51-årig mand fra Kalundborg er blevet sigtet for at stå bag et omfattende hærværk, hvor låse blev ødelagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En række af mystiske hærværk rettet mod låse hos private, forretninger og offentlige bygninger har plaget Kalundborg siden september.

Mindst 300 låse kan være ramt af hærværket, hvor en person har ødelagt flere låse i byen. Låsene er blevet ødelagt ved indstikning af fremmede genstande i selve låsen.

quote Han tilbageholdt manden, indtil politiet ankom til stedet

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

I flere tilfælde har politiet fået oplyst, at der var tale om tandstikker eller tændstikker, som var blevet sat ind i låsene. Men nu kan det omfattende hærværk være fortid. En mand er nemlig fredag nat blevet anholdt og sigtet for at stå bag seriehærværket.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Anholdelse fandt sted kort efter klokken 01.05 fredag, hvor en vægter bemærkede en mand, der opførte sig mistænkeligt ved et af indgangspartierne til en børnehave på Lupinvej i Kalundborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er en af de tre tandstikker, som var brugt til at ødelægge virksomheden Spanvalls postkasselås.
Her er en af de tre tandstikker, som var brugt til at ødelægge virksomheden Spanvalls postkasselås. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

- Det er vægteren, der dybest set skal have al æren. Han var ude at kigge ved børnehaven i en anden anledning. Men pludselig så han en mand henne ved det ene indgangsparti, og da manden gik væk fra stedet, opdagede vægteren, at der sad en tændstik i låse, hvor manden lige havde stået, Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter:

Låst dør
Læs også
Mystisk låsehærværk plager Kalundborg – nu beder politiet offentligheden om hjælp
Låst dør
Læs også
Mystisk låsehærværk plager Kalundborg – nu beder politiet offentligheden om hjælp

- Vægteren kendte godt til sagerne om tændstikker i låsene, så udførte HAN borgerpligt nummer et. Han tilbageholdt manden, indtil politiet ankom til stedet. I ventetiden så han også, at manden skilte sig af med en tændstikæske, så det er med til at bestyrke mistanken mod manden.

Fremstilles i grundlovsforhør

Politiet kunne herefter anholde mand, der et 51 år og fra Kalundborg, som mistænkt for hærværk mod dørlåsen på børnehave samt seriehærværket mod andre låse i byen.

Fredag blev han fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 13. november.

Ifølge låsesmeden Bagger Låse & Alarm har de været ude til cirka 300 cylindere, der har været udsat for lignede hærværk.

002181.jpg
Læs også
Seriehærværk plager Kalundborg: - Vi har været ude til cirka 300
002181.jpg
Læs også
Seriehærværk plager Kalundborg: - Vi har været ude til cirka 300

- Vi ved alle sammen, at det er mange, rigtig mange, forhold, der er blevet begået i Kalundborg gennem de seneste måneder, så det kræver et større arbejde at bevise, at han står bag sagerne, siger Martin Bjerregaard.

Opdatering:
Clock19. okt 2018, kl. 16:11
Opdateret med oplysningen om, at manden er varetægtsfængslet.

 


Nyhedsoverblik