Magnus Heunicke om kontraktunderskrift: Det er en meget vigtig dag for os

Kontrakten for byggeriet af Storstrømsbroen er blevet underskrevet. Magnus Heunicke (S) kalder forløbet en lang rejse og dagen i dag meget vigtig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en meget meget vigtig dag for os i dag.

Sådan siger Magnus Heunicke (S) medlem af Folketingets Transport-, Bygnings-, og Boligudvalg, efter det nu står klart, at kontrakten for byggeriet af den nye Storstrømsbroen netop er underskrevet.

quote Der er ikke meget godt og positivt at sige om det, undtagen måske én ting og det er, at det var godt det kom frem før kontrakten blev underskrevet

Magnus Heunicke (S)

- Det har været en lang rejse herhen, men det kan slet ikke overvurderes, at vi nu er her, siger Magnus Heunicke.

Forløbet har været meget omdiskuteret i medierne, fordi der blev ved med at vælte skeletter ud af skabet hos det involverede konsortium bestående af tre italienske virksomheder.

Derfor blev underskriften af kontrakten udsat tre gange. Kontrakten skulle oprindeligt have været skrevet under før jul sidste år.

Værst tænkelige scenarier

Både ventetiden på byggeriet og vilkårene for aftalen har været truet undervejs, men med den kontrakt, der er underskrevet, er Magnus Heunicke (S) tilfreds.

 - Jeg er meget tilfreds. Vi har opereret med nogle værst tænkelige scenarier, som jo er en årelang udsættelse og flytning af arbejdspladser til Østeuropa. Nu bliver det i Danmark på danske vilkår og i år, at man kommer i gang med byggeriet, så det er helt afgørende, siger han.

Læs også
Korruption og bestikkelse: Se Kammeradvokatens redegørelse her
Læs også
Korruption og bestikkelse: Se Kammeradvokatens redegørelse her

Virksomheden Condotte, der har været indblandet i adskillige sager om korruption, bestikkelse, gæld og mulig konkurs, er blevet minimeret i projektet til at have en ejerandel på 0,01 procent.  

Samtidig indgår der også i kontrakten klausuler om selvrenselse og ophævelse, samt øgede økonomiske garantier, som sikrer projektet yderligere.

Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2022 og jernbanetrafikken i 2023. 

- Det betyder, at nu er der sikkerhed for, at vi går i gang. Der er byggestart allerede til efteråret, og det bliver på danske lønarbejdsvilkår og i Danmark, at den bro skal bygges, så det er helt afgørende for os, siger Magnus Heunicke.

Én positiv ting

Processen frem til underskriften af kontrakten har været særlig, og den ville Magnus Heunicke gerne være foruden. Men han fremhæver dog alligevel én positiv ting ved forløbet. 

Storstrømsbroen
Læs også
Nu er kontrakten til den nye Storstrømsbro underskrevet
Storstrømsbroen
Læs også
Nu er kontrakten til den nye Storstrømsbro underskrevet

- Det har været en proces, hvor vi har prøvet ting, vi aldrig har prøvet før. Der er ikke meget godt og positivt at sige om det, undtagen måske én ting og det er, at det var godt, det kom frem, før kontrakten blev underskrevet, og det betyder, at vi har kunne bygge det ind i selve kontrakten, siger han.

Desuden er han sikker på, at man vil kunne se tilbage på forløbet og tage ved lære.

- De store elementer i det her er jeg sikker på, kommer til at blive skrevet ind i lærerbøgerne fremover, og det, tror jeg også, bliver nødvendigt, siger han.

Den samlede pris for projektet inklusive nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro er cirka 4,1 milliarder kroner.

udklip.jpg
Læs også
Fyrer firma bag ny Storstrømsbro - kunne ikke levere underskrift
udklip.jpg
Læs også
Fyrer firma bag ny Storstrømsbro - kunne ikke levere underskrift

 


Nyhedsoverblik