Madspilds-koncept hitter: Har spredt sig til over 40 byer

For mindre end to uger siden fandtes Rasmus Erichsens madspilds-koncept i fire byer. Nu har det spredt sig til over 40 byer og ud til 10.000 danskere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da TV ØST første gang besøgte 17-årige Rasmus Erichsen fandtes hans Facebook-side "Stop spild af mad lokalt" i fire forskellige byer.

Siden da er der kommet mange flere byer til. I dag har konceptet bredt sig til over 40 byer, og Rasmus Erichsen vurderer, at Facebook-siderne samlet set har omkring 10.000 medlemmer.

quote Man kan godt mærke på ham, at han er lidt uopmærksom en gang imellem, fordi der bare bimler beskeder ind på telefonen

Malthe Nielsen, ven

- Det er helt vildt fedt og totalt ubeskriveligt, at folk støtter det her, siger Rasmus Erichsen til TV ØST. 

Og det stopper ikke her. Endnu flere byer er på vej i lynets hast.

- Jeg har cirka 50 forespørgelser derhjemme, som jeg ikke har nået at svare på endnu - så der kommer mange flere madspilds-grupper til i løbet af den næste uge, siger Rasmus Erichsen. 

Virksomheder viser interesse 

Rasmus Erichsens koncept findes i dag på både Sjælland og øerne, Bornholm, Fyn og i Jylland, og den 17-årige handelsskoleelev bliver kontaktet flere gange om dagen.

- Jeg har fået mange henvendelser, men ikke kun fra privatpersoner - også virksomheder og firmaer har kontaktet mig - for eksempel Chili Pizza, hvor de gerne vil give en pizza om ugen til madspilds-konceptet, siger Rasmus Erichsen.

quote Til at starte med skal vi have dækket hele Danmark, og så kan vi se på, om Skandinavien også skal med

Rasmus Erichsen, stifter af "Stop spild af mad lokalt"

Det siger vennerne

Rasmus Erichsens to handelsskole-venner er glade på deres klassekammerats vegne.

- Jeg synes, at det er et mega fedt koncept, der rammer mange mennesker, som har gavn af det, siger Daniel Johansen.

Men det fylder i hverdagen.

- Man kan godt mærke på ham, at han er lidt uopmærksom en gang imellem, fordi der bare bimler beskeder ind på telefonen. Men han har ikke ændret sig - han er stadig den gode gamle Rasmus, siger Malthe Nielsen.

Rasmus Erichsens drømme slutter da heller ikke hér.

- Til at starte med skal vi have dækket hele Danmark, og så kan vi se på, om Skandinavien også skal med, siger Rasmus Erichsen.

I "Stop spild af mad lokalt (Korsør)" er antallet af medlemmer tæt på fordoblet på de sidste to uger. Den har i øjeblikket op imod 1500 medlemmer.


Nyhedsoverblik