Stop madspild: Nu sørger Løkke også for mad til folk, der trænger

Facebook-siden "Stop spild af mad lokalt" startede med fire byer - nu er der over 40. Flere tager sagen i egen hånd. En af dem er Løkke Nielsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da Løkke Nielsen fra Næstved hørte om 17-årige Rasmus Erichsens madspilds-koncept "Stop spild af mad lokalt" opdagede hun, at Næstved ikke havde en sådan gruppe.

Så hun tog sagen i egen hånd.

quote Jeg kontaktede Rasmus med det samme og spurgte, om vi ikke kunne lave en afdeling i Næstved. Dagen efter var den oprettet

Løkke Nielsen, med-administrator for Næstved-gruppen

- Jeg kontaktede Rasmus med det samme og spurgte, om vi ikke kunne lave en afdeling i Næstved. Dagen efter var den oprettet, fortæller Løkke Nielsen til TV ØST.

Denne tanke er Løkke Nielsen ikke den eneste dansker, der har fået. Indtil videre har madspilds-konceptet nemlig spredt sig til over 40 byer, og Facebook-siderne har samlet set omkring 10.000 medlemmer.

"Jeg har selv været i den verden"

Løkke Nielsen er tidligere skralder, og hun ved, at dette madspilds-koncept vil kunne hjælpe mange mennesker, som har behov for det. 

- Jeg har selv været i den verden med mennesker, der ikke har så meget, og derfor synes jeg, at det var en rigtig vigtig sag, fortæller Løkke Nielsen.

Løkke Nielsen blev derfor med-administratior for Facebook-siden "Stop spild af mad lokalt (Næstved)", som i skrivende stund har fået 180 medlemmer på blot en uge.

quote Jeg synes, at det er fedt, at ungdommen kan se de problemer, der er

Løkke Nielsen, med-administrator for Næstved-gruppen

- Det er dejligt, så færre skal gå sultne i seng. Jeg vil sprede budskabet, så vi alle kan hjælpe hinanden. Og jeg håber, vi bliver rigtig, rigtig mange, som kan hjælpe de svage, siger Løkke Nielsen til TV ØST.

Imponeret over 17-årigs initiativ

Løkke Nielsen synes, at madspilds-konceptet er et fantastisk initiativ og er imponeret over, at Rasmus Erichsen, der fik ideen, "kun" er 17 år.

- Jeg synes, at det er fedt, at ungdommen kan se de problemer, der er, siger Løkke Nielsen.

Stifter Rasmus Erichsen fra Korsør er overvældet over folks engagement og konceptets popularitet. Han drømmer om, at konceptet i fremtiden skal krydse landegrænser.

- Til at starte med skal vi have dækket hele Danmark, og så kan vi se på, om Skandinavien også skal med, siger Rasmus Erichsen til TV ØST.

Løkke Nielsen er, sammen med stifter Rasmus Erichsen og de andre med-administratorer fra alle de byer, der har en "Stop spild af mad lokalt"-side, medlem af en hemmlig Facebook-gruppe. Herinde bliver de enige om retningslinjer og regler på Facebook-siderne - så den røde tråd bevares, og siderne er ens for alle byer.


Nyhedsoverblik