Månen bliver rød i nat: Her kan du få den bedste udsigt

Efter solnedgang i aften, får månen en helt speciel farve. Den bliver nemlig rød som blod. Læs her, hvor du får den bedste udsigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en special astronomisk situation, der opstår i aften. Månen bliver rød som blod. Det skyldes, at der kommer en måneformørkelse, imens månen er ved at stige op af havet.

Det et vigtigt, at have en pæn udsigt over horisonten

Mange har de seneste dage været på stranden for at bade i sommervarmen, men i aften kan man fortsætte med at være på stranden og få et specielt syn at se.

quote Det er vigtigt at komme et sted hen, hvor man har en pæn udsigt over horisonten. Ikke for mange buske og træer i nærheden, hvor man står

Ole Schou, amatørstronom

En af dem, der glæder sig ekstra meget er amatørstronom Ole Schou. Han ved præcis, hvor man skal stille sig for at få den bedste udsigt. For månen kommer ikke særlig højt op på himlen.

- Det er vigtigt at komme et sted hen, hvor man har en pæn udsigt over horisonten. Ikke for mange buske og træer i nærheden, hvor man står. Og så skal man kigge imod sydøst fra klokken kvart over ni, siger Ole Schou, der er amatørstronom.

Måneformørkelse
Læs også
Weekendvejret skaber perfekt udsyn til måneformørkelsen
Måneformørkelse
Læs også
Weekendvejret skaber perfekt udsyn til måneformørkelsen

Blodmånen er en speciel situation

I folkemunde går fænomenet under betegnelsen ’blodmåne’. Månen bliver helt rød, fordi solen, månen og jorden står i en lige linje, så jorden skygger for månen, men solens røde og orange stråler afbøjes af atmosfæren rundt om jorden og rammer månen

Og eftersom månen jo I astronomiske mål er ganske tæt på jorden, kan den røde måne ses med det blotte øje.

- Det er derfor, jeg vil fotografere, fordi det er en lidt speciel situation, at man får en måneformørkelse, imens månen er ved at stige op af havet.

Tycho Brahe Planetarium afholder i aften en event, hvor de fortæller, hvad en måneformørkelse er, og hvordan man bedst ser den. Se mere her.

Tager du billeder eller video, du vil dele med os på TV ØST, så send stillbilleder til vores mail: redaktion@tveast.dk og video til: www.tveast.dk/sendvideo - husk at skriv hvem du er, og hvor billedet er taget.


Nyhedsoverblik