M/F Copenhagen er ved at være klar til afgang

Billedet her er fra den fem dage lange prøvesejltur, som M/F Copenhagen var på i slutningen af november. Foto: Ivan S. Larsen/FAYARD A/S

Onsdag skal Scandlines' anden hybridfærge for første gang sejle passagerer mellem Gedser og Rostock.

Endnu en færge, der sejler på en blanding af diesel og batteri-kraft, er nu klar til afgang mellem Gedser og Rostock.

Scandlines anden såkaldte hybridfærge, M/F Copenhagen, sejlede nemlig mandag fra det fynske værft FAYARD, så det kan være klar til at medtage passagerer onsdag den 21. december. Her begynder færgen nemlig at indgå i regulær drift, oplyser Scandlines i en pressemeddelelse.

I slutningen af november var færgen på en fem dage lang prøvetur, hvor der var omkring 100 mennesker ombord. Turen gik blandt andet til det nordlige kattegat.

- Skibet performer helt som forventet. Det er en fornøjelse, siger seniorkaptajn Christian B. Jensen om prøveturen.

Skal snart på værft igen

M/F Copenhagen skal dog snart en tur forbi værftet igen. Scandlines og færgeproducenten har nemlig vurderet, at det system, der sprøjter diesel ind i motorerne på færgen, ikke fungerer optimalt og skal ombygges.

De nye indsprøjtningsmoduler kan først blive leveret i januar, og derfor skal M/F Copenhagen og den anden hybridfærge på ruten mellem Gedser og Rostock, M/F Berlin, på værft i løbet af næste måned.

Det betyder dog ikke noget for sejlplanen, at de to hybridfærger tager en pause. I mens de er væk bliver to andre skibe indsat.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App