Lundby skal betale for gadelys: Nu mødes de til borgermøde

Næste år skal private fællesveje i Vordingborg Kommune selv betale for gadebelysning. Det emne bliver torsdag aften vendt på et borgermøde i Lundby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra 1. marts vil Vordingborg Kommune ikke længere betale for gadebelysning på private fællesveje.

I Lundby bliver omkring syv veje berørt af den beslutning, og det har fået Lundby Borgerforening til at indkalde til borgermøde.

- Formålet med mødet er at høre, hvad de ramte borgere mener og så se, hvad vi i fællesskab kan blive enige om at gøre, siger Niels Grüner, der er medlem af foreningen.

- De lukker for lyset, hvis vi ikke gør noget

Ifølge Niels Grüner er der i bund og grund to scenarier at vælge imellem, hvis Lundbys private fællesveje stadig skal være oplyst.

- De lukker for lyset, hvis vi ikke gør noget. Enten så må vi selv ud at købe solceller, eller også må vi købe kommunens master og betale for strømmen til SEAS-NVE, forklarer han.

Borgerne har endnu ikke fået oplyst en pris for at købe kommunens master. De håber derfor også, at mødet kan være med til at give svar på det.

Kommunen med til møde

Til mødet vil nemlig kommunens park- og vejafdeling være til stede - ligesom også energiselskabet SEAS-NVE vil være repræsenteret.

I august bad formand for Teknik- og Miljøudvalget, Thomas Christfort, forvaltningen om at undersøge muligheden for at lade grundejerne betale for belysningen over ejendomsskatten.

Samtidig understregede han, at det var op til grundejerforeningerne selv at beslutte, om de vil betale kommunen for at få lys på vejen, eller om de i stedet vil beslutte helt at slukke for gadelamperne og dermed spare udgifterne.

Borgermødet starter klokken 19.00.


Nyhedsoverblik