Lundbeck får stor anerkendelse: Det er selvfølgelig tilfredsstillende

Lundbeck får nu stor anerkendelse for sin indsats på klima- og energiområdet. De har blandt andet reduceret CO2-udledningen med 58 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Medicinalvirksomheden Lundbeck, der har produktion i Lumsås i Odsherred, får stor anerkendelse for sin klima- og energiindsats.

Organisationen CDP, der baserer sig på en årlig spørgeskemaundersøgelse blandt børsnoterede virksomheder, placerer Lundbeck blandt verdens mest energi- og klimavenlige virksomheder.

- Det er vi meget glade for, siger Steen Søgaard, der er direktør i Lundbeck i Lumsås, til TV ØST.

- Det er godt 6.000 virksomheder, der bliver rated af CPD. Og vi er kommet med på en liste, som består af godt 100 virksomheder, så det er en meget stor anerkendelse af den indsats, vi har lavet.

quote Det er en meget stor anerkendelse af den indsats, vi har lavet

Steen Søgaard, direktør i Lundbeck i Lumsås

Ambitionerne er store

I løbet af de sidste ti år har Lundbeck nemlig reduceret sine kilowattimer med 32 procent - hvilket svarer til 11.000 husstandes forbrug.

Samtidig er CO2-udledningen reduceret med 58 procent. Det er blandt andet sket gennem investering i et nyt varmeanlæg på fabrikken i Lumsås, som kører på biobrændstof i stedet for det gamle olieanlæg.

- Vi har store ambitioner om at arbejde videre i den her retning. Det er selvfølgelig tilfredsstillende at spare vores atmosfære for noget CO2 og begrænse vores brug af fossile energikilder. Men ligeså væsentligt er det også at se, at de investeringer, vi har lavet, betaler sig økonomisk, siger Steen Søgaard. 

Læs også
Her vil Lundbeck udvide i Lumsås
Læs også
Her vil Lundbeck udvide i Lumsås

Nyhedsoverblik