Lun uge med op til 13 grader venter de forårshungrende

Vinden er i det vestlige hjørne, og derfor er en ganske hæderlig forårsuge i vente, lyder det fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Meget forår er der ikke over det danske vejr tidligt mandag morgen, men det ændrer sig i løbet af dagen og ugen, som byder på daglige doser af solskin, ganske pæne varmegrader og ikke de store mængder regn.

- Vi har en uge i vente med lunt vejr. Vinden kommer ind fra vest, og det betyder, at temperaturerne i dagtimerne lander mellem fem og ti grader. Tirsdag og torsdag kan vi nogle steder komme op på 12-13 grader, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Og så er det en uge, som periodevis giver plads til solen. Solskinnet vil blive afløst af nogle svage fronter, der kommer ind fra vest, som giver en smule regn. Så der er lagt op til en ganske hæderlig forårsuge, konstaterer han.

At vinden kommer ind med Nordsøen i ryggen er helt afgørende på denne tid af året for, hvordan vejret arter sig.

- Begynder vinden i forårsmånederne at gå om i øst, så kommer der koldere vinde, men den holder sig i det vestlige hjørne denne uge, fastslår Lars Henriksen.

Der er risiko for rimglatte veje

Mandag morgen ligger temperaturerne mellem frysepunktet og et par graders varme.

- I trafikken skal man derfor være opmærksom på risiko for rimglatte veje, siger Lars Henriksen.

Senere på dagen bliver det op til otte grader varmt.

- Og så er der mulighed for lidt sol, især i den østlige del af landet, men også lidt regn hist og her.

Tirsdag vil kviksølvet i termometeret kravle yderligere et par streger op til mellem syv og 12 grader. Vinden bliver let til frisk fra sydvest og vest. Oppe i de nordvestlige egne skal man indstille sig på hård vind.

Sol bliver fortrængt af skyer

Onsdag bliver Nordjylland også blæst igennem. DMI taler om kuling i landsdelen. Ellers bliver det en dag med en del sol, som efterhånden fortrænges af skyer.

- Torsdag bliver nok ugens flotteste dag med mellem otte og 13 grader. Det holder stort set tørt med sol de fleste steder, siger Lars Henriksen.

Fredagen begynder med skyer og lidt regn rundt omkring, og det bliver knap så lunt som torsdag. Efterhånden klarer det op fra nordvest, og det giver plads til lidt sol.


Nyhedsoverblik