Politisk flertal vil åbne op for lukket havn i Nykøbing Falster

I 2012 blev Nykøbing Falster Havn lukket af for offentligheden med et terrorsikret hegn. Et politisk flertal vil nu åbne op for havnen igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Snart kan dele af det blå metalhegn langs havnen i Nykøbing Falster blive erstattet af den blå havudsigt igen.

Der er nemlig politisk flertal bag beslutningen om at åbne Nykøbing Falster havn op, efter den har været spærret af for offentligheden i flere år.

- Der har været tale om at åbne op på havnen her i rigtig mange år, der er bare ikke sket meget. Derfor er jeg glad for, at Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti er gået sammen og blevet enige om, at vi vil åbne havnen for offentligheden, siger René Christensen fra Dansk Folkeparti i Guldborgsund Kommune og formand for havne i Guldborgsund til TV ØST. 

Beslutningen kommer i kølvandet på en nedrivning af nogle af Nordic Sugars lokaler på havnen, som vil gøre det muligt at åbne op for dele af havnen. 

Nykøbing Falster Havn terrorsikring
Læs også
Borgere om åbning af Nykøbing Falster Havn: - Bare gå i gang
Nykøbing Falster Havn terrorsikring
Læs også
Borgere om åbning af Nykøbing Falster Havn: - Bare gå i gang

Terrorsikring af havnen

Det 800 meter lange jernhegn langs havnen i Nykøbing Falster blev opført i 2012 som følge af en aftale, som regeringen indgik efter angrebet på World Trade Center i New York den 11. september i 2001. Men terrorsikringen er for voldsom, mener René Christensen.

- Der skal være en form for terrorsikring, og det vil der fortsat være. Nu siger man, at man har kigget på regelsættet og kan bløde lidt op i det. Det vil vi selvfølgelig gå ind og nærlæse. Der kunne være en mulighed for at fjerne nogle meter i den anden ende, siger han, og fortsætter:

- Det, der har været galt, er at man har lavet et hegn, der er sat fra den ene ende til den anden, og derved har man låst havnen inde og byen helt ude. Det lukker vi op for nu.

hegn.jpg
Læs også
Terrorsikring er til grin
hegn.jpg
Læs også
Terrorsikring er til grin

Ved at bryde dele af hegnet ned håber René Christensen på, at det kan gøre havnen mere attraktiv for byens borgere og samtidig have en driftig erhvervshavn.

Hegn skal ikke helt væk

Det terrorsikrede hegn har kostet tre millioner, hvilket de lokale firmaer på havnen har betalt for. En dyr løsning, mener René Christensen, men den har også fordele.

- Hegnet skal sådan set ikke helt væk, fordi hegnet har den gode funktion, at man har en sikker arbejdsplads. Man har ikke pludselig børn der går og leger, hvor der kører lastbiler og gaffeltrucks, og det er sådan set godt, siger René Christensen, men understreger, at hegnet på nuværende tidspunkt er for bastant.

Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet vil indgå budgetforhandlinger for åbningen af havnen i kommunalbestyrelsen i september-oktober måned.

07091424_terror_B_havn.jpg
Læs også
Terrorsikring af havne
07091424_terror_B_havn.jpg
Læs også
Terrorsikring af havne

Nyhedsoverblik