Loppemarked til fordel for mølle

Årets helt store loppemarked i Gedesby åbnede lørdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De frivillige var nær blevet løbet over ende, da klokken passerede 10 lørdag formiddag. Årets sommerloppemarked i Gedesby åbnede, og rigtig mange stod parate til at storme ind og få fat på de gode kræmmertilbud.

- Det må være fordi, der er gode tilbud, og vi er billige, siger René Bossen, som er medlem af Møllelauget i Gedesby, som arrangerer loppemarkedet.

I løbet af foråret har Møllelauget fået alt fra gamle møbler til legetøj og bøger foræret fra lokale, og når tingene bliver solgt, går indtjeningen ubeskåret til at renovere den gamle mølle fra 1911. Det er penge, der falder på et tørt sted, for det er dyrt at renovere møllen. 

- Sidste år fik vi en ny vinge på, og vores næste projekt er en ny aksel, siger formand Niels-Ole Hejesen.

Mølle er vartegn

Allerede den første dag gik salget strygende, og flere kunder fik en hel bunke ting med sig hjem.

- Jeg har købt en Senseo-maskine, nogle tallerkner og en meget flot og elegant skål, siger Torben Kristensen, som bor i Gedser.

Han var til loppemarkedet med en gruppe venner, og de hyggede sig i solen. At indtjeningen fra loppemarkedet går til at renovere Gedesby Mølle, synes Torben Kristensen er en god idé.

- Det er jo lidt af et vartegn. Når man kommer hjem om aftenen, kan man altid lysene i møllen, og så ved man, at nu er man snart hjemme, siger han.

Loppemarkedet ved Gedesby Mølle fortsætter hele ugen, så der er rig mulighed for at sikre sig et godt kræmmerkup de næste dage.


Nyhedsoverblik