Lollandske joller til Grønland antænder mulig eksportsucces

En lille virksomhed fra Langø på det vestlige Lolland har fundet en niche, som tegner til at blive en overraskende erhvervssucces.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Thomas Pedersen er godt i gang med noget af et eventyr. Han og samarbejdspartneren har netop lagt sidste hånd på en ny specialfremstillet jollemodel i to størrelser.

- Vi er helt vildt stolte over det, fortæller ejeren af TP Smede og Marineservice fra Langø på Lolland, til TV ØST.

quote Vi satser på, det bliver en lille eksportsucces. Og vi er stolte af, at vi også kan finde ud af noget hernede

Thomas Pedersen, ejeren af TP Smede og Marineservice

Konkurencen fra udenlandske bådproducenter er hård, så Thomas Pedersens virksomhed måtte gå nye veje. Derfor satser den nu på at lave joller til et helt specielt formål: fiskeri i de barske forhold ved den grønlandske kyst.

- Vi har styrke i vores båd. Den vejer dobbelt så meget som almindelige joller. De andre producenter går ned i glasfibermasse for at kunne sejle med en mindre motor. Vi gør det omvendt, så bådene kan holde, siger Thomas Pedersen.

Erhvervstur til Japan åbnede nye døre

Sander 600 FE, som den nye model hedder, er dyrere end andre typer, men Thomas Pedersen har sikret sig, at der er aftagere til den. På en erhvervstur til Japan kom han nemlig i snak med en række grønlandske forhandlere, der har vist stor interesse.

Midt i september tager eventyret for alvor form, når Thomas Pedersen for første gang skal besøge verdens største ø for at vise båden frem.

- Vi satser på, det bliver en lille eksportsucces. Og vi er stolte af, at vi også kan finde ud af noget hernede, siger lollikken, der håber på at sælge omkring ti både i den kommende tid.

Hvis alt går efter planen, regner Thomas Pedersen med at udvide sit lille firma fra seks til ni medarbejdere.


Nyhedsoverblik